Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A versenyen készült képek megtekinthetőek a fotóalbumban!

A tavalyi év pályakeresési tapasztalatai alapján az idei évben már a verseny kiírása során eldöntöttük a nagy népszerűségnek örvendő eseményünk helyszínét.  Köszönhetően az RDHSZ halőri szogálatának, előkészített pálya várta horgászokat Dömsödi árapasztó csatorna Szúnyogi zsilip alatti szakaszán. Az idei évben is magas volt csapat létszám, hiszen 10 csapat adta le a nevezését így összesen 40 horgásszal - 2 úszós és 2 fenekező horgász csapatonként  -  kezdődött az idei bajnokság. A tréning napok tapasztalatai alapján a tavalyi évhez képest súlyban kevesebb, 1-2 kg átlagos hal mennyiséggel lehetett számolni melyek törpeharcsa, keszeg és egy-egy beugró bónusz compó, ponty vagy egyéb fajtáiból jöhet össze. Érdekes volt, hogy a fogásokban is egyre nagyobb számban volt látható egy őshonos hal, a compó. Talán ez már egy tudatos, őshonos halakra is fókuszáló telepítési stratégia eredményének is köszönhető. A mérlegelés során kiderült hogy nem tévedtünk sokat hiszen az átlag fogás - 1-2 kiemelt fogástól eltekintve 2 kg alatt maradt.

A verseny a két nagy versenyzői hagyományokkal rendelkező egyesület - a Csepel HE és a Molnársziget SHE - csatáját hozta. A Csepel HE csapatának sikerült megvédenie a bajnoki címét.  A Gyulai, Hutóczky, Pataki, Zsiga alkotta csapata (Zsiga Gábor vezetésével) állhatott a dobogó legfelső fokára, mindösszesen 9.5 helyezési számmal. A második helyezést Molnársziget SHE Kék csapata érte el, míg a harmadik helyezést szintén a Csepel HE versenyzőiből álló másik csapat szerezte meg. Előbbi 14 utóbbi 18 helyezési számot ért el. Minden dobogós csapat egyedi érmet és egy csapatnak járó kupát vehetett át az eredményhirdetésen.

A verseny után az RDHSZ Versenysport Bizottsága vendégül látta egy bőséges ebédre a versenyzőket és a csapatok vezetőit és a rendezőket. (55 fő) .

Elhangzott néhány építő jellegű kritikai a pályával kapcsolatban, de véleményünk szerint  helyszín környezeti adottságai továbbra is alkalmasak verseny megrendezésre. Azt érdemes lehet mérlegelni, hogy milyen időzítéssel lenne ideális megrendezni a nagy népszerűségnek örvendő baráti versenyünket. Fontos az is egy helyszín választásnál, hogy a részvétel olyan egyesületek számára is elérhető legyen akik a Budapestre utazás és ennek költségei/nehézségei miatt eddig elzárkóztak a csapat indítástól.

A versenyen fogott invazív faj egyedeit - zömében törpeharcsákat - összegyűjtöttük, és 25kg halat a madárvédelmi rezervátum üzemeltetőinek ajándékoztuk.

 

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.