Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A versenyen készült képek megtekinthetőek a fotóalbumban!

Az idei évben, köszönhetően a szélesebb körű összefogásnak sikerült a csepeli versenypályát megújítanija a Versenysport bizottságnak. Az előkészítő munkákat - melyekhez idén a Vízügytől is kapott segítséget - versenyhorgászaink is kérték, hiszen a csatornákon található pályák mellett ez a versenyhelyszín tekinthető jelenleg a szövetségünk elsődleges, versenyek lebonyolítására alkalmas helyszínének. Nagyon sok munka volt abban, hogy a kijelölt  pályát versenyzésre alkalmassá tette a társaság, köszönhetően a Szövetségnek, a Vízügy szakemberinek, a halőröknek, a horgásztársaknak, valamint a versenybizottság tagjainak.

Szerencsére az előzetesen tervezett időpontban, május első hétvégéjén meg tudta rendezni az úszós szakág az eseményt, hiszen az egyéni bajnokság időpontjára enyhültek a járványügyi szigorítások. Érezhető volt azonban a fokozott járványhelyzet, hiszen amíg a felnőtt versenyzőink a megszokott létszámban neveztek, addig a női, Masters és az utánpótlás kategóriákban a tavalyi évhez képest elmaradt a regisztrált versenyzők száma. Összesen 31 fő vett részt az eseményen. Új változás volt az előző évekhez képest, hogy nem egy hanem két egymást követő napon rendeztük meg a fordulókat.
Már csak a halfogás és a halbőség volt a kérdés. Az előzetesen meghirdetett edzésnapokon sokféle halat fogtak versenyzőink. Látható volt, hogy a mennyiségek elmaradnak majd a korábbi időszak fogásaitól, 2-3 kg hallal már komoly eredmény lehet elérni. Ennek fő okai, az alacsony medertelítettség és a víz felmelegedésének elmaradása volt.

A halban nem túl gazdag versenyen a két fordulóban összesen 80 kg halat fogtak a versenyzők ami 2,6 kg-os átlagos fogást eredményezett. Az eredményes horgászathoz nagy szükség volt a pályán bónusz halnak számító harcsa, ponty megfogása, nagyon sokat lendített az egyéni eredményeken.

A verseny győztesei:

  • Női kategóriában Rudnay Csilla nyert 3 pont 2730 g.
  • Utánpótlás kategóriában Zsiga Levente végzett az első helyen 2 pont és 6630 g.
  • Masters kategóriát pedig Serman László nyerte 6865 g.-os fogással.
  • A felnőtt mezőnyében a mindkét napon szektorát megnyerő Gyulai Ferenc végzett az első helyen (2 pont, 7085 g.). Eredményével elnyerte a 2021. évi Abszolút Bajnoki címet is, ezzel együtt az RDHSZ vándorkupáját.

A szervezők a verseny minden résztvevőjének egy speciális, RDHSZ Versenysport feliratú nyakpántot adott ajándékba mely centiméter beosztással és hasznos a halfogási méret korlátozásokra vonatkozó információkkal nyújt segítséget a horgászok számára.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.