Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Az előző évi kezdeti nehézségek után újult lendülettel vágtam neki az idei országos bajnokságnak, aminek kiírásában komoly változás történt tavaly óta. Idén három körös lebonyolításban rendezik a bajnokságot, a ranglista első negyven helyezettje a középdöntőben csatlakozik az elődöntő első negyven helyezettjéhez. A nyomás nem kisebb, tovább kell jutni, hogy az ország élversenyzőivel mérkőzhessünk.

Az első körnek idén is a szegedi evezőspálya adott otthont, aminek halállománya a tavalyi évhez képest úgy változott, hogy az akkor még 4-5 dekás kárászok idénre elérték a 8-10 dekás súlyt, valamint a már nem ivadékként viselkedő halak maguk közé engedték a pontyokat is, így egy nagyon élvezetes sok halas, de bónuszhalakkal tűzdelt horgászat fogadott minket.

Az idei taktikám ismét a kárászokra volt kihegyezve, 10-11 méteres bottal, a törés alját meghorgászva. Mivel a víz még nagyon hideg volt, finoman kellett horgászni. Az 1-1,5-2 grammos ceruzaúszókon néha alig lehetett észrevenni a finom kapásokat. A kevés etetés és moderált élőanyag felhasználás ütemét a halak szabályozták, aminek rossz megválasztása hosszú és kellemetlen üres perceket eredményezett.

A hideg víz és a korábbi versenyek hiánya miatt a feletetetlen pályán még nem tűnt reálisnak a korábban hangoztatott 40 halas óránkénti átlag elérése. Az első edzésnapon 60-70 halat fogtunk, a kötelező edzésen már 100-ig sikerült eljutni, amihez csatlakozott két ~1,5 kg-os ponty, amik megkívánták a kárászoknak felkínált szúnyoglárvát.

Az első fordulóban az első két óra nagyon jól sikerült, 75 kárásszal és egy ponttyal ért a betörő hidegfront, ami komoly nehézségeket okozott, de végül 115 hallal, 25 dekával lemaradva a szektor második helyére értem.

A második fordulóban már kezdtek észhez térni a halak, amin az egésznapos szél és a meginduló áramlás is segített. Sajnos ezt főként szomszédomnál tapasztaltam, aki az első másfél órában 3 pontyot is fogott jó átlagméretű kárászai mellé, míg nálam elmaradt a halak mérete az előző napokhoz képest. Végül a forduló végére sikerült elérni a célul kitűzött mennyiséget, 165 kárászt és egy pontyot zsákmányoltam, amivel a szektor második helyére még befértem, így négy ponttal, összetett hatodik helyen jutottam tovább.

A középdöntő május 12-15 között kerül megrendezésre a Nyugati- főcsatorna Kenderes- bánhalmai szakaszán, ahonnan az első negyven helyezett jut az LIX. Egyéni Országos Bajnokság döntőjébe.

Köszönöm a támogatást a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetségnek!

 
Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.