Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

RÓZSA-SZIGETI HORGÁSZTANYA
(6098 TASS, SZENTGYÖRGY-PUSZTA 6.)
HÁZIRENDJE
2019. ÉV

- vonatkozik a Rózsa-szigeten tartózkodó minden személyre -

Tisztelt Horgásztársak és Vendégek!

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Elnöksége kéri Önöket, hogy az alábbi házirendet betartani és társaikkal betartatni szíveskedjenek.

 1. A Rózsa-szigeten, illetve 50 méteres körzetében a horgászat egész évben csak a Rózsa-szigeti Horgásztanya regisztrált vendégei részére lehetséges.
 2. Megérkezéskor jelentkezzenek a Rózsa-szigeti Horgásztanya telepvezetőjénél (távollétében a telepvezető-helyettesnél), a vendégkönyv kitöltése érdekében. A vendégkönyvben feltüntetésre kerül a horgász vendégek horgászegyesületi tagsági viszonya is. Itt kell bemutatni az érvényes horgászokmányokat, és itt kaphatnak kérdéseikre részletesebb válaszokat.
 3. A Rózsa-szigeten csak érvényes rendszámos lakókocsi helyezhető el. A lakókocsi komfort kizárólag gyári elősátorral növelhető. A lakókocsi környezetében egyéb területhasználat (pl. növénytermesztés, kertészeti kultúra) nem lehetséges.
 4. Az elfoglalt szobákban kérjük a szobában kifüggesztett szobarendet betartani, mely a következő: a szobában dohányozni, főzni, 500 W-nál nagyobb teljesítményű elektromos készüléket működtetni, valamint a szobákból berendezési tárgyakat (szék, asztal, takaró stb.) kivinni tilos!
 5. A Rózsa-szigeten – a fokozott tűzveszély miatt – tüzet rakni, illetve nyílt lángot használni csak a kijelölt tűzrakóhelyen szabad. Cigarettát eldobni tilos! Ne szemeteljen, környezetét tartsa tisztán! Kímélje a Rózsa-sziget növény- és állatvilágát!
 6. A fürdők és illemhelyek tisztaságára ügyeljen!
 7. A haltisztító asztal és környezetének tisztántartása kötelező! Tilos a halpucolásból származó hulladékot a vízbe juttatni, kérjük, azt a kijelölt gyűjtőkonténerben helyezzék el!
 8. A Rózsa-sziget horgászhelyeit gépjárművel megközelíteni és ott tartózkodni csak a telepvezető engedélyével lehetséges.
 9. A Makádi parkerdő és a Rózsa-sziget közötti (1-5 fkm) vízszakaszon 2019. október 13-án, vasárnap kerül megrendezésre a Ráckevei Duna-ági nyílt pergetőverseny. Az adott vízterületen az egyéb horgászat tilos, melyet a Rózsa-sziget vendégei is kötelesek betartani.
 10. Aki a bérleti szerződés rendelkezéseit, a házirendet és a helyi horgászrendet megszegi, az egyéb jogkövetkezményeken kívül, első alkalommal 90 napig nem tartózkodhat a Rózsa-szigeten. Ha az érintett személy újabb szabályszegést követ el, úgy a jövőben semmilyen jogcímen nem tartózkodhat a Rózsa-szigeten.
 11. A Ráckevei (Soroksári)-Dunán és mellékvizein elkövetett jogsértő horgászati vagy halászati cselekmény miatt legalább két alkalommal jogerős halvédelmi bírsággal sújtott személy a Rózsa-szigeten semmilyen jogcímen nem tartózkodhat.

Tájékoztató az árakról:

Szállás ár: 2000,- Ft/fő/éj.
Sátorhely ár: 1500,- Ft/fő/éj.

A szállás és a sátorhely 0-4 éves korig térítésmentes, 4-14 éves kor között 50%-os kedvezményt biztosítunk a fenti árakból.
Szobát, sátorhelyet, szállást igénybe nem vevők, illetve lakókocsi esetében a bérlőn felüli minden további személy, hat órát meghaladó tartózkodása, illetve horgászat megkezdése esetén: 1000,- Ft/fő/nap. 

A szobát az érkezés napján 14:00 órától lehet elfoglalni, és a távozás napján 10:00 óráig el kell hagyni.
Lakókocsi tárolási díja egy szezonban 200 000,- Ft/tárgyév. A lakókocsi áramhasználatát 150,- Ft/nap átalány díj figyelembevételével kell megfizetni az üzemeltetőnek. A Rózsa-szigeten a lakókocsi férőhelyek száma 30 db, ennél több lakókocsi nem helyezhető el.
Hosszabb ideig igénybe vehető szobák irányára: kétágyas szobák esetén 300 000,- Ft/tárgyév, háromágyas szoba esetén 400 000,- Ft/tárgyév, négyágyas szoba esetén 475 000,- Ft/tárgyév. Az éves bérleti díj két részletben fizethető.
Kikötőhely bérlet csónaknak: 40 000 Ft/tárgyév.
Melegvizes fürdési lehetőség a Makádi Ezüstparti horgászok részére: 500,- Ft/fő.
A szobafoglalásnál előnyt élveznek a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség tagegyesületének horgászai.
Fenti árak az általános forgalmi adót tartalmazzák.
2019. június 30-a után megkötött a tárgyévre (2019. év „törtévre”) szóló lakókocsi férőhely és hosszabb idejű szobabérleti szerződések esetében a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség 33%-os mértékű díjkedvezményt biztosít.

Egyéb tájékoztatás és kérés:

 • Kérjük mellőzni a pihenni vágyó vendégek miatt az elektronikus eszközök hangos működtetését, az éjszakai gépjármű közlekedést, és egyéb hangoskodást.
 • A balesetek elkerülése érdekében a gyermekekre fokozott odafigyelést kérünk.
 • Kutyát pórázon és szájkosár használatával tartsák.
 • A Rózsa-szigeti Horgásztanya napi nyitvatartási ideje: március 1. – május 31. között hétfőtől vasárnapig 7:30–17:00 között, június 1. – augusztus 31. között hétfőtől vasárnapig 7:30–19:30 között, szeptember 1. – november 30. között hétfőtől vasárnapig 7:30–17:00 között.
 • A Rózsa-szigeti Horgásztanya a téli hónapokban (december 1-től – február 28-ig) nem üzemel. A zárva tartás idejét a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség honlapján (www.rdhsz.hu) közöljük.
 • A horgászhelyek elfoglalása nem érkezési sorrendben – hanem a Ráckevei (Soroksári)-Duna és mellékvizei horgászrendjétől eltérően – a szálláshelyek foglalásának sorrendjében történik.

Köszönjük, hogy a házirendet betartják.

2019. június 13.

RDHSZ Elnöksége

 

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.