Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

RÓZSA-SZIGETI HORGÁSZTANYA
(6098 TASS, SZENTGYÖRGY-PUSZTA 6.)
HÁZIRENDJE 2022. ÉVRE

vonatkozik a Rózsa-szigeten tartózkodó minden személyre –

Tisztelt Horgásztársak és Vendégek!

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Elnöksége kéri Önöket, hogy a jelen Házirendet betartani és társaikkal betartatni szíveskedjenek.

 1. A Rózsa-szigeten, illetve 50 méteres körzetében a horgászat egész évben csak a Rózsa-szigeti Horgásztanya regisztrált vendégei részére lehetséges.
 2. Megérkezéskor minden vendég köteles a Rózsa-szigeti Horgásztanya telepvezetőjénél (távollétében a gondnoknál) bejelentkezni, az adatok rögzítése érdekében. A telepvezető (távollétében a gondnok) ellenőrzi a horgász vendégek horgászokmányainak érvényességét és egyesületi tagsági viszonyát. Lehetőség van turista, napi, 72 órás és heti területi jegy, valamint gátközlekedési engedély vásárlására. Helyszíni munkatársunk minden felmerülő kérdésre részletes választ ad.
 3. A Rózsa-szigeten csak érvényes rendszámos lakókocsi helyezhető el. A lakókocsi komfort kizárólag gyári elősátorral növelhető. A lakókocsi környezetében egyéb területhasználat (pl. növénytermesztés, kertészeti kultúra) nem lehetséges.
 4. 30 cm-nél mélyebb árkolást (pl. sátorhoz) készíteni tilos! A nem előírás szerint elvégzett árkolást, gödörásást telepvezető (távollétében a gondnok) felszólítására haladéktalanul meg kell szüntetni. A sátor stb. miatt ásott árkot, gödröt, a bérelt helyről történő táborbontást követően azonnal meg kell szüntetni, azt be kell temetni, le kell döngölni.
 5. Az elfoglalt szobákban kérjük a szobában kifüggesztett szobarendet betartani, mely a következő: a szobában dohányozni, nyílt lángot használni, főzni, 600 W-nál nagyobb teljesítményű elektromos készüléket működtetni, valamint a szobákból berendezési tárgyakat (szék, asztal, takaró stb.) kivinni tilos! A helyiség elhagyásakor az elektromos berendezéseket és a világítást le kell kapcsolni.
 1. A Rózsa-szigeten biztonsági és vagyonvédelmi okból térfigyelő kamerarendszer működik.
 1. A Rózsa-szigeten – a fokozott tűzveszély miatt – tüzet rakni, illetve nyílt lángot használni csak a kijelölt tűzrakóhelyen szabad. Tartsa tisztán környezetét! Cigarettát eldobni szigorúan tilos! Tilos mindennemű hulladék elszórása! A hulladékokat csak az erre kijelölt hulladékgyűjtőkbe szabad elhelyezni. Kímélje a Rózsa-sziget növény- és állatvilágát! Fentiek megszegése szankciókat von maga után.
 2. A haltisztító asztal és környezetének tisztántartása kötelező! Tilos a halpucolásból származó hulladékot a vízbe juttatni, kérjük azt két – szivárgásmentes – hulladékzsákban elhelyezni és az udvari zárt vegyes települési hulladékgyűjtőbe bedobni!
 3. A Rózsa-sziget horgászhelyeit gépjárművel a telepvezető írásbeli engedélyével indokolt esetben lehet megközelíteni csak a ki- és bepakolásig, ezután vissza kell állni a kijelölt belső parkolóba. Mozgásában korlátozott személy részére a területen közlekedésre, parkolásra engedélyt a jogosított jelenlétében, az általa bemutatott parkolási engedély alapján, vagy az átmenetileg mozgásában akadályozott sérült részére az adott gépjárműre a telepvezető ad. A látogatók a közforgalom részére megnyitott területet vesznek igénybe, a Rózsa-szigeten a KRESZ szabályai érvényesek, A parkoló nem minősül őrzöttnek, Rózsa-szigeten tartózkodás, a szolgáltatások igénybevétele nem keletkezteti a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség polgári jogi felelősségét az így érintettek gépjárműveiben és más ingóságaikban bekövetkezett kárért.
 4. A Rózsa-sziget területén a szezonban csónak, kishajó csak a 2 db hivatalos kikötőben tartható kikötői bérleti díj megfizetése mellett. Egyéb helyeken (nádasba behúzva, partra futtatva, parton tárolva, fához kötve stb.) tárolni tilos! A szezonon kívüli parti tárolás a kijelölt sólyatéren lehetséges.
 5. A Rózsa-sziget területén szeptember 4-én 12:00-tól 2022. szeptember 9-én 16:00-ig megrendezésre kerül a IX. RSD Carp Cup nevezetű pontyfogó verseny, ezért teljes horgászati tilalom lép életbe a fent említett időpontban. A Makádi Parkerdő és a Rózsa-sziget közötti (0,8-6,5 fkm) vízszakaszon 2022. szeptember 25-én,(vis maior esetén október 2-án) 8:00-15:00 vasárnap kerül megrendezésre a Ráckevei Duna-ági nyílt pergető verseny. Az adott vízterületen az egyéb horgászat tilos, melyet a Rózsa-sziget vendégei is kötelesek betartani.
 1. Az éves szoba-, illetve lakókocsi bérlő, aki jogerős halvédelmi bírság kiszabására irányuló határozat miatt a horgászattól való eltiltás hatálya alatt áll, az eltiltás ideje alatt a bérleményét használhatja, de nem horgászhat. Az éves szoba-, illetve lakókocsi bérlő, amennyiben a jelen Házirend valamely pontját megsérti, előírásait figyelmen kívül hagyja, az első alkalommal írásbeli telepvezetői figyelmeztetésben részesül. Ismételt házirendi szabálysértés esetében első alkalommal – ideiglenes kitiltás jogcímen – 90 napig nem tartózkodhat a Rózsa-szigeten. Ha az érintett személy az ideiglenes kitiltás után újabb házirendi szabályszegést követ el, úgy a jövőben semmilyen jogcímen nem tartózkodhat a Rózsa-szigeten, végleges kitiltásra, valamint bérleti szerződése azonnali hatályú felmondásra kerül. Ideiglenes vagy végleges kitiltás esetén a kifizetett bérleti és rezsidíjak visszatérítésére nincs lehetőség.
 2. A vándorhorgász, amennyiben a jelen Házirend valamely pontját megsérti, előírásait figyelmen kívül hagyja, az első alkalommal írásbeli telepvezetői figyelmeztetésben részesül. Ismételt házirendi szabálysértés esetében első alkalommal – ideiglenes kitiltás jogcímen – 90 napig nem tartózkodhat a Rózsa-szigeten. Ha az érintett személy az ideiglenes kitiltás után újabb házirendi szabályszegést követ el, úgy a jövőben semmilyen jogcímen nem tartózkodhat a Rózsa-szigeten, végleges kitiltásra kerül
 3. A Ráckevei (Soroksári)-Dunán és mellékvizein elkövetett jogsértő horgászati vagy halászati cselekmény miatt legalább két alkalommal jogerős halvédelmi bírsággal sújtott személy, a Rózsa-szigeten semmilyen jogcímen nem tartózkodhat.
 4. A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség, mint üzemeltető fenntartja a jogot, hogy saját vagy tagegyesületi rendezvényekre engedélyezze a tisztálkodási lehetőséget meghívott, illetve résztvevő vendégei számára.

Tájékoztató az árakról:

Szállás
0-4 éves korig térítésmentes, 4-14 éves kor között 50%-os kedvezmény
3 700,-Ft/fő/éj
Sátorhely
0-4 éves korig térítésmentes, 4-14 éves kor között 50%-os kedvezmény
2 500,-Ft/fő/éj
Sátorhely második és további személyek számára
0-4 éves korig térítésmentes, 4-14 éves kor között 50%-os kedvezmény
1 800,-Ft/fő/éj
Területhasználat (1 napos horgászat)
(Szobát, sátorhelyet, szállást igénybe nem vevők.)
2 500,-Ft/fő/nap
Lakókocsi tárolási díja egy szezonban
2022. június 30-a után megkötött tárgyévre szóló bérlet 33%-os kedvezmény
242 000,-Ft/tárgy év/2 fő
Lakókocsiban tartózkodó 3. és további személyek 1 800,-Ft/fő/éj
Lakókocsi rezsi (áram, víz, szennyvíz, szemét, közösségi helyek takarítása stb.) 1 500,-Ft/éj
vagy 8 000 Ft/hó átalány
Sátor rezsi (áram, víz, szennyvíz, szemét, közösségi helyek takarítása stb.) 1 500,-Ft/éj
Vendég rezsi (napi területfoglalók és a szállásbérlők további vendégei számára) 500,-Ft/fő/éj
Kétágyas szoba
2022. június 30-a után megkötött tárgyévre szóló bérlet díjkedvezménnyel

363 000,-Ft/tárgyév
202 000,-Ft/félév

Háromágyas szoba
2022. június 30-a után megkötött tárgyévre szóló bérlet díjkedvezménnyel

484 000,-Ft/tárgyév
269 000,-Ft/félév

Négyágyas szoba
2022. június 30-a után megkötött tárgyévre szóló bérlet díjkedvezménnyel

574 000,-Ft/tárgyév
290 000,-Ft/félév

Szoba rezsi (áram, víz, szennyvíz, szemét, közösségi helyek takarítása stb.) 1 500,-Ft/éj
vagy 8 000 Ft/hó átalány
Csónak kikötőhely bérlet 61 000,-Ft/tárgyév
Tároló szekrény bérlet 12 000,-Ft/tárgyév
Evezős csónak bérlet 4 000,-Ft/nap
Evezős csónak etetésre (napi két alkalommal, alkalmanként 15 perc) 2 500,-Ft
Elektromos csónakmotor bérlet 5 000,-Ft/nap

 
A szobát az érkezés napján 14:00 órától lehet elfoglalni, és a távozás napján 10:00 óráig el kell hagyni.
 A Rózsa-szigeten a lakókocsi férőhelyek száma 12 db, ennél több lakókocsi nem helyezhető el.
Az éves bérleti díj két részletben fizethető.
A szobafoglalásnál előnyt élveznek a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség tagegyesületének horgászai.
Fenti árak az általános forgalmi adót tartalmazzák.
2022. június 30-a után megkötött a tárgyévre (2022. év „törtévre”) szóló lakókocsi férőhely és hosszabb idejű szobabérleti szerződések esetében a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség díjkedvezményt biztosít.

Egyéb tájékoztatás és kérés:

 • Kérjük mellőzni a pihenni vágyó vendégek miatt az elektronikus eszközök hangos működtetését, az éjszakai gépjármű közlekedést, és egyéb hangoskodást.
 • A balesetek elkerülése érdekében, a gyermekekre fokozott odafigyelést kérünk.
 • Kutyát pórázon és szájkosár használatával tartsák. A tulajdonos kötelessége a kutyapiszok eltakarítása.
 • A Rózsa-szigeti Horgásztanya napi nyitvatartási ideje: március 1. – május 31. között hétfőtől vasárnapig 7:30–17:00 között, június 1. – augusztus 31. között hétfőtől vasárnapig 7:30–19:30 között, szeptember 1. –november 30. között hétfőtől vasárnapig 7:30–17:00 között.
 • A horgászhelyek elfoglalása nem érkezési sorrendben – hanem a Ráckevei (Soroksári)-Duna és mellékvizei horgászrendjétől eltérően – a szálláshelyek foglalásának sorrendjében történik.
 • Aki a horgászatot előzetes regisztráció nélkül kísérli meg, s ezzel a szigetet használó többi vendég nyugalmát megzavarja, az a Rózsa-sziget területéről 90 nap eltiltással szembesül.
 • A szoba felszerelési tárgyainak a meglétéért, az átadás napján a szobát elhagyó (szobafoglalást kezdeményező) személy felel.
 • Tilos a szobák hűtőiben nyershúst, pucolt halat és egyéb állati terméket tárolni, azokat minden esetben felcímkézve a tulajdonos nevével a főzőházban elhelyezett hűtőszekrényekben kell elhelyezni. Tilos a szobák hűtőiben élőcsalit (pl. csonti, giliszta, pinki) tárolni, azokat minden esetben felcímkézve a tulajdonos nevével a szolgálati tűzifatárolóban elhelyezett hűtőszekrényben kell elhelyezni.
 • A szemetelés, a rongálás első esetben telepvezetői figyelmeztetéssel, második esetben a Rózsa-szigetről történő kitiltással jár.
 • 21:00 óra után zenét hallgatni, egyéb tevékenységet végezni, csak a többi vendég zavarása nélkül engedélyezett.
 • Aki a berendezési tárgyakban, a védett környezetben kárt okoz, az a személy a teljes kár megtérítésének a kötelességével tartozik.
 • Kérjük a WC-, illetve a mosdóhelyiségek rendeltetésszerű használatát és a tisztaságukra fokozottan ügyeljenek.
 • Mi horgászok a környezet védelme iránt elkötelezett, a természetet szerető emberek vagyunk, és ez mutatkozzon meg a mindennapi viselkedésünkben is. Ne szemetelj, a természet értékeit óvd és védd, s erre figyelmeztesd a területet használó többi horgásztársat is, hogy egykor a gyermekeinknek is örömet okozhasson majd.

Köszönjük, hogy a jelen Házirendet betartják.

Tass, 2022.01.01.

 

Udvari Zsolt
ügyvezető igazgató

 

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.