Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

RÓZSA-SZIGETI HORGÁSZTANYA
(6098 TASS, SZENTGYÖRGY-PUSZTA 6.)
HÁZIRENDJE 2021. ÉVRE

vonatkozik a Rózsa-szigeten tartózkodó minden személyre –

Tisztelt Horgásztársak és Vendégek!

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Elnöksége kéri Önöket, hogy az alábbi Házirendet betartani és társaikkal betartatni szíveskedjenek.

 1. A Rózsa-szigeten, illetve 50 méteres körzetében a horgászat egész évben csak a Rózsa-szigeti Horgásztanya regisztrált vendégei részére lehetséges.
 2. Megérkezéskor minden vendég köteles a Rózsa-szigeti Horgásztanya telepvezetőjénél (távollétében a gondnoknál) bejelentkezni, az adatok rögzítése érdekében. A telepvezető (távollétében a gondnok) ellenőrzi a horgász vendégek horgászokmányainak érvényességét és egyesületi tagsági viszonyát. Lehetőség van turista, napi, 72 órás és heti területi jegy, valamint gátközlekedési engedély vásárlására. Helyszíni munkatársunk minden felmerülő kérdésre részletes választ ad.
 3. A Rózsa-szigeten csak érvényes rendszámos lakókocsi helyezhető el. A lakókocsi komfort kizárólag gyári elősátorral növelhető. A lakókocsi környezetében egyéb területhasználat (pl. növénytermesztés, kertészeti kultúra) nem lehetséges.
 4. 30 cm-nél mélyebb árkolást (pl. sátorhoz) készíteni tilos! A nem előírás szerint elvégzett árkolást, gödörásást telepvezető (távollétében a gondnok) felszólítására haladéktalanul meg kell szüntetni. A sátor stb. miatt ásott árkot, gödröt, a bérelt helyről történő táborbontást követően azonnal meg kell szüntetni, azt be kell temetni, le kell döngölni.
 5. Az elfoglalt szobákban kérjük a szobában kifüggesztett szobarendet betartani, mely a következő: a szobában dohányozni, nyílt lángot használni, főzni, 600 W-nál nagyobb teljesítményű elektromos készüléket működtetni, valamint a szobákból berendezési tárgyakat (szék, asztal, takaró stb.) kivinni tilos! A helyiség elhagyásakor az elektromos berendezéseket és a világítást le kell kapcsolni.
 6. A Rózsa-szigeten biztonsági és vagyonvédelmi okból térfigyelő kamerarendszer működik.
 7. A Rózsa-szigeten – a fokozott tűzveszély miatt – tüzet rakni, illetve nyílt lángot használni csak a kijelölt tűzrakóhelyen szabad. Tartsa tisztán környezetét! Cigarettát eldobni szigorúan tilos! Tilos mindennemű hulladék elszórása! A hulladékokat csak az erre kijelölt hulladékgyűjtőkbe szabad elhelyezni. Kímélje a Rózsa-sziget növény- és állatvilágát! Fentiek megszegése szankciókat von maga után.
 8. A haltisztító asztal és környezetének tisztántartása kötelező! Tilos a halpucolásból származó hulladékot a vízbe juttatni, kérjük azt két – szivárgásmentes – hulladékzsákban elhelyezni és az udvari zárt vegyes települési hulladékgyűjtőbe bedobni!
 9. A Rózsa-sziget horgászhelyeit gépjárművel a telepvezető írásbeli engedélyével indokolt esetben lehet megközelíteni csak a ki- és bepakolásig, ezután vissza kell állni a kijelölt belső parkolóba. Mozgásában korlátozott személy részére a területen közlekedésre, parkolásra engedélyt a jogosított jelenlétében, az általa bemutatott parkolási engedély alapján, vagy az átmenetileg mozgásában akadályozott sérült részére az adott gépjárműre a telepvezető ad. A látogatók a közforgalom részére megnyitott területet vesznek igénybe, a Rózsa-szigeten a KRESZ szabályai érvényesek, A parkoló nem minősül őrzöttnek, Rózsa-szigeten tartózkodás, a szolgáltatások igénybevétele nem keletkezteti a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség polgári jogi felelősségét az így érintettek gépjárműveiben és más ingóságaikban bekövetkezett kárért.
 10. A Rózsa-sziget területén a szezonban csónak, kishajó csak a 2 db hivatalos kikötőben tartható kikötői bérleti díj megfizetése mellett. Egyéb helyeken (nádasba behúzva, partra futtatva, parton tárolva, fához kötve stb.) tárolni tilos! A szezonon kívüli parti tárolás a kijelölt sólyatéren lehetséges.
 11. A Rózsa-sziget területén 2021. szeptember 5-én 12:00-tól 2021. szeptember 10-én 16:00-ig megrendezésre kerül a IX. RSD Carp Cup nevezetű pontyfogó verseny, ezért teljes horgászati tilalom lép életbe a fent említett időpontban. A Makádi Parkerdő és a Rózsa-sziget közötti (0,8-6,5 fkm) vízszakaszon 2021. szeptember 19-én, (vis maior esetén szeptember 26-án) 8:00-15:00 vasárnap kerül megrendezésre a Ráckevei Duna-ági nyílt pergető verseny. Az adott vízterületen az egyéb horgászat tilos, melyet a Rózsa-sziget vendégei is kötelesek betartani.
 12. Az éves szoba-, illetve lakókocsi bérlő, aki a bérleti szerződés rendelkezéseit, a jelen Házirendet és a Ráckevei (Soroksári)-Duna és mellékvizei horgászrendjét megszegi, az a horgászattól való eltiltás ideje alatt a bérleményét használhatja, de nem horgászhat. A vándorhorgász egyéb jogkövetkezményeken kívül, első alkalommal 90 napig nem tartózkodhat a Rózsa-szigeten. Ha az érintett személy újabb szabályszegést követ el, úgy a jövőben semmilyen jogcímen nem tartózkodhat a Rózsa-szigeten, véglegesen kitiltásra kerül független, hogy éves bérlő, vagy vendéghorgász.
 13. A Ráckevei (Soroksári)-Dunán és mellékvizein elkövetett jogsértő horgászati vagy halászati cselekmény miatt legalább két alkalommal jogerős halvédelmi bírsággal sújtott személy, a Rózsa-szigeten semmilyen jogcímen nem tartózkodhat.
 14. A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség mint üzemeltető fenntartja a jogot, hogy saját vagy tagegyesületi rendezvényekre engedélyezze a tisztálkodási lehetőséget meghívott, illetve résztvevő vendégei számára.

  Tájékoztató az árakról:

  Szállás
  0-4 éves korig térítésmentes, 4-14 éves kor között 50%-os kedvezmény
   3 300,-Ft / fő / éj
  Szállás – fűtés (elektromos hősugárzó) igénybevételével
  0-4 éves korig térítésmentes, 4-11 éves kor között 50%-os kedvezmény
   3 800.-Ft / fő / éj
  Sátorhely
  0-4 éves korig térítésmentes, 4-11 éves kor között 50%-os kedvezmény
   2 200,-Ft / fő / éj
  Sátorhely második és további személyek számára
  0-4 éves korig térítésmentes, 4-14 éves kor között 50%-os kedvezmény
   1 600,-Ft / fő / éj
  Területhasználat (1 napos horgászat)
  (Szobát, sátorhelyet, szállást igénybe nem vevők.)
   2 200,-Ft / fő / nap
  Lakókocsi tárolási díja egy szezonban
  2021. június 30-a után megkötött tárgyévre szóló bérlet 33%-os kedvezmény
  220 000,-Ft / tárgyév / 2 fő
  Lakókocsi, sátor áramhasználata       600,-Ft / nap
  Egyágyas szoba
  2021. június 30-a után megkötött tárgyévre szóló bérlet 33%-os mértékű díjkedvezmény
  165 000,-Ft / tárgyév
  Kétágyas szoba
  2021. június 30-a után megkötött tárgyévre szóló bérlet 33%-os mértékű díjkedvezmény
  330 000,-Ft / tárgyév
  Háromágyas szoba
  2021. június 30-a után megkötött tárgyévre szóló bérlet 33%-os mértékű díjkedvezmény
  440 000,-Ft / tárgyév
  Négyágyas szoba
  2021. június 30-a után megkötött tárgyévre szóló bérlet 33%-os mértékű díjkedvezmény
  522 000,-Ft / tárgyév
  Csónak kikötőhely bérlet  55 000,-Ft / tárgyév
  Tároló szekrény bérlet  11 000,-Ft / tárgyév
  Evezős csónak bérlet    3 300,-Ft / nap
  Evezős csónak etetésre (napi két alkalommal, alkalmanként 15 perc)    2 200,-Ft

A szobát az érkezés napján 14:00 órától lehet elfoglalni, és a távozás napján 10:00 óráig el kell hagyni.
A sátor, valamint – a 2. személy felett – a lakókocsi áramhasználatát 600,- Ft/nap átalány díj figyelembevételével kell megfizetni az üzemeltetőnek. A Rózsa-szigeten a lakókocsi férőhelyek száma 10 db, ennél több lakókocsi nem helyezhető el.
Az éves bérleti díj két részletben fizethető.
A szobafoglalásnál előnyt élveznek a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség tagegyesületének horgászai.
Fenti árak az általános forgalmi adót tartalmazzák.
2021. június 30-a után megkötött a tárgyévre (2021. év „törtévre”) szóló lakókocsi férőhely és hosszabb idejű szobabérleti szerződések esetében a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség 33%-os mértékű díjkedvezményt biztosít.

Egyéb tájékoztatás és kérés:

 • Kérjük mellőzni a pihenni vágyó vendégek miatt az elektronikus eszközök hangos működtetését, az éjszakai gépjármű közlekedést, és egyéb hangoskodást.
 • A balesetek elkerülése érdekében, a gyermekekre fokozott odafigyelést kérünk.
 • Kutyát pórázon és szájkosár használatával tartsák. A tulajdonos kötelessége a kutyapiszok eltakarítása.
 • A Rózsa-szigeti Horgásztanya napi nyitvatartási ideje: március 1. – május 31. között hétfőtől vasárnapig 7:30–17:00 között, június 1. – augusztus 31. között hétfőtől vasárnapig 7:30–19:30 között, szeptember 1. –november 30. között hétfőtől vasárnapig 7:30–17:00 között.
 • A horgászhelyek elfoglalása nem érkezési sorrendben – hanem a Ráckevei (Soroksári)-Duna és mellékvizei horgászrendjétől eltérően – a szálláshelyek foglalásának sorrendjében történik.
 • Aki a horgászatot előzetes regisztráció nélkül kísérli meg, s ezzel a szigetet használó többi vendég nyugalmát megzavarja, az a Rózsa-sziget területéről 90 nap eltiltással szembesül.
 • A szoba felszerelési tárgyainak a meglétéért, az átadás napján a szobát elhagyó (szobafoglalást kezdeményező) személy felel.
 • Tilos a szobák hűtőiben nyershúst, pucolt halat és egyéb állati terméket tárolni, azokat minden esetben felcímkézve a tulajdonos nevével a főzőházban elhelyezett hűtőszekrényekben kell elhelyezni. Tilos a szobák hűtőiben élőcsalit (pl. csonti, giliszta, pinki) tárolni, azokat minden esetben felcímkézve a tulajdonos nevével a szolgálati tűzifatárolóban elhelyezett hűtőszekrényben kell elhelyezni.
 • A szemetelés, a rongálás első esetben telepvezetői figyelmeztetéssel, második esetben a Rózsa-szigetről történő kitiltással jár.
 • 21:00 óra után zenét hallgatni, egyéb tevékenységet végezni, csak a többi vendég zavarása nélkül engedélyezett.
 • Aki a berendezési tárgyakban, a védett környezetben kárt okoz, az a személy a teljes kár megtérítésének a kötelességével tartozik.
 • A szelektív hulladékgyűjtő konténerek használata mindenki számára kötelező.
 • Kérjük a WC-, illetve a mosdóhelyiségek rendeltetésszerű használatát és a tisztaságukra fokozottan ügyeljenek.
 • Mi horgászok a környezet védelme iránt elkötelezett, a természetet szerető emberek vagyunk, és ez mutatkozzon meg a mindennapi viselkedésünkben is. Ne szemetelj, a természet értékeit óvd és védd, s erre figyelmeztesd a területet használó többi horgásztársat is, hogy egykor a gyermekeinknek is örömet okozhasson majd.

Köszönjük, hogy a jelen Házirendet betartják.

Tass, 2020.12.03.

Udvari Zsolt s.k.
ügyvezető igazgató

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.