Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Dömsödi övcsatorna, 2.számú versenypálya

A járványügyi veszélyhelyzet miatt idén később kezdődött az RDHSZ versenyszezonja. A tavaszra tervezett versenyeinket töröltük vagy elhalasztottuk későbbi időpontra. Az úszós egyéni bajnokság időpontjára viszont enyhültek a szigorítások így az eredetileg tervezett hétvégén - ugyan egy nappal később - megrendezhettük az egyéni bajnokságot. Érezhető volt a versenyzők részéről is az igény, hiszen annak ellenére, hogy az országos bajnokságok időpontjai is “mozogtak” és erre a hétvégére is került át MOHOSZ esemény, rekord létszámú előzetes nevezés - 54 fő (tavaly 52 fő volt) -  érkezett az idei úszós egyéni bajnokságra. Annak ellenére, hogy a tavasszal gyönyörűen rendberakott Csőhídi versenypálya használatára nem kaptuk meg az engedélyt az illetékes helyi önkormányzattal.

Az idén egyfordulós versenyen felnőtt, női, veterán és utánpótlás (U15) kategóriát indítottunk.

Ismét nagyon sok munka volt abban, hogy a kijelölt  pályát versenyzésre alkalmassá tegyük de köszönhetően a szövetségnek, a halőröknek valamint a versenybizottság tagjainak sikerült ideális körülményeket teremteni a verseny lebonyolításához. Már csak a halfogás és a halbőség volt a kérdés. Sajnos a halban gazdag tavaszi időszak után, a nyári csatornán rendezett versenyek nem ígérnek nagy fogásokat. Bár az előzetesen meghirdetett edzésnapokon sokféle halat fogtak versenyzőink látható volt hogy a mennyiségek elmaradnak majd a korábbi időszak fogásaitól, 2-3 kg hallal már komoly eredmény lehet elérni.

A felnőtt kategória 3 szektora mellett - legnagyobb örömünkre - veterán szektor volt a második legnépesebb, létszámban pedig utána következtek a női, majd utánpótlás korú  versenyzők.

A halban nem túl gazdag versenyen egy  fordulóban összesen 100 kg halat fogtak a versenyzők ami 2,1 kg-os átlagos fogást eredményezett. Jó volt látni hogy mind a pályára rakósbotos  “peca” mellett a szemközti nád és hínárfal előtt macthbotos horgászat is jól adta a halat.

Az idei verseny győztesei:

  • U10-es kategóriában Szaban Zsombor végzett az első helyen 170gr hallal.
  • U15-es kategóriában Sás Áron ifjú horgásza nyerte 3,4 kg összes fogással.
  • A női kategóriát idén is Devecseriné Rimmer Noémi nyerte a tőle megszokott mintaszerű apróhalas horgászatával, 4,6 kg-os fogott súllyal.
  • A férfiak mezőnyében új bajnokot avattunk Weisz András Ráckevei HE személyében aki mintaszerű matchbotos horgászattal 9.5 kg-os fogással utasította maga mögé a mezőnyt. .
  • Az idén először indított Masters kategóriát pedig Zsíros András Kinizsi HE nyerte 11,5 kg-os fogással.
  • “Bandi bácsi” összfogásával elnyerte a 2020.évi Abszolút Bajnoki címet is, ezzel együtt az RDHSZ vándorkupáját.

A szervezők a verseny minden résztvevőjének egy RDHSZ Versenysport feliratú pólót ajándékoztak.

Köszönet a pálya előkészítésért az RDHSZ Hivatalos halőri csoportjának.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.