Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A versenyen készült képek megtekinthetőek a fotóalbumban!

Az RDHSZ Feeder Egyéni Bajnoksága 2021. május 8-án, az újonnan kialakított kvalifikációs rendszer szerint került megrendezésre. Ennek értelmében az A osztályban versenyzők közül a szektorok első 6, míg a nagyobb létszámú B osztályból a szektorok első 7 helyezettje került automatikusan behívásra. Végül a visszalépések miatt, minden Csapat Bajnokságon résztvevő versenyzőnek lehetősége nyílt elindulni az egyéni bajnokságon. A nevezett 5 Master és 1 utánpótlás versenyző mellett, az egyéni bajnokságon 37 felnőtt feeder versenyző vett részt. A verseny napján bőséges energiacsomag és egy online formában megtartott sorsolás várta a versenyzőket, akik a már megszokott módon fegyelmezetten betartották a járvány miatt kialakított szabályokat.

Bár a Duna vízállása és a melegedő időjárást lényegesen kedvezőbb körülményeket biztosított, mint amit a Csapat Bajnokságok hétvégéjén megtapasztalták a versenyzők, sajnos a fogásokat csak a Duna főágából bekeveredett dévérek dobták fel némiképpen. Ennek köszönhetően látványosan több hal mozgott a Csőhídi-versenypályán, az átlag fogások majdnem kétszeresére növekedtek, de a lassan induló tavasz még így is éreztette hatására és elmaradtak a 10 kg feletti fogások. A verseny követő mérlegelés alatt és amíg az eredmények megszülettek, a résztvevő versenyzők és segítők elfogyasztották a jól megérdemelt ebédjüket, ami jelen helyzetben nem lehetett más, mint egy higiénikusan csomagolt nagyméretű hamburger.

Master kategória dobogója a következőképpen alakult: 1. Illés István 2905 g, 2. Vágó Árpád 2635 g, 3. Kopasz István 1945 g. A legfiatalabb versenyzőnek járó különdíjat Szaban Zsombor érdemelte ki, aki 935 g-os fogást tudott elérni a nehéz körülmények ellenére. A felnőtt kategória bajnoki címére a 3 szektor első volt esélyes és az alábbi végeredmény született: 1. Kocsis László 7600 g, 2. Molnár László 6090 g, 3. Hutóczki Attila 5095 g. Az RDHSZ egyéni feeder bajnoki címét tehát Kocsis László szerezte meg 2021-ben, így Ő őrizheti a győztesnek járó vándorkupát egy évig. Részletes eredmények az rdhsz.hu/versenysport oldalon.

RDHSZ Versenysport Bizottság

 

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.