Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A már megszokott pálya karbantartásnak köszönhetően idén tavasszal is a csepeli pályán rendezte meg a bizottság az RDHSZ finomszerelékes versenyeit. Nagyon sok munka volt abban, hogy a kijelölt  pályát versenyzésre alkalmassá tette a társaság, köszönhetően a Szövetségnek, a Csepeli Városgazda dolgozóinak, a halőröknek, a horgásztársaknak, valamint a versenybizottság tagjainak.

Az áprilisi feeder versenyek után május második hétvégéjén rendezte a bizottság meg az úszós szakág kiemelt eseményét, a kétfordulós úszós egyéni bajnokságot. Bizakodásra adott okot, hogy a járványhelyzet feloldását követően élénkült az érdeklődés és a részvételi szándék az esemény iránt. Sajnálatos azonban az a tény, hogy mind a női, mind pedig az utánpótlás kategóriában a minimális versenyzői létszám jött össze. A felnőtt versenyzőink a megszokott létszámban neveztek, a Masters kategóriában némi növekedést realizáltunk. Összesen 34 fő vett részt az eseményen. 

Már csak a halfogás és a halbőség volt a kérdés. Köszönhetően a pályán korábbi hetekben rendezett eseményeknek és az ideális víz viszonyoknak az átlag fogás meghaladta a tavalyi eredményt. A tavalyi év 2,6 kg-os átlag súlyához képest idén 4,1 kg volt az átlag fogás.

A versenyen a két fordulóban összesen 141 kg halat fogtak a versenyzők, mely fogás jelentős része különböző keszeg félékből állt, kiegészülve 1-1 bónusz hallal, ami ponty és harcsa volt.

A verseny győztesei: női kategóriában Rudnay Csilla nyert (2 pont 10 725 g), utánpótlás kategóriában Szaban Zsombor végzett az első helyen (2 pont és 4550 g), masters kategóriát pedig Gönci György nyerte 3 ponttal és 3220 g-os fogással. A felnőtt mezőnyében a mindkét napon szektorát megnyerő Gyulai Ferenc végzett az első helyen (2 pont, 20275 g.). Eredményével a tavalyi év után 2022-ben is elnyerte  Abszolút Bajnoki címet is, ezzel együtt az RDHSZ vándorkupáját.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.