Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Tisztelt Horgászok!

A Duna-projekt keretében a gáti út felújítása befejeződött, forgalmi rendje megváltozott. A Makádi Ezüstpart megközelítése a gáti úton lehetséges, melynek használata engedélyköteles. A behajtási engedélyt a KDVVIZIG III. számú Szakaszmérnökségtől, illetve az üzemeltetőtől kell kérni.

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Makád község területén lévő ún. Ezüstpartot (3650 m hosszban) 2019.02.15-től 2019.12.31-ig üzemeltetésbe adta a Makád Nonprofit Kft. mint üzemeltető (a továbbiakban: Üzemeltető) részére.

Az Üzemeltető a parton található sorszámozott horgászhelyeket az alábbi kölcsönös feltételekkel biztosítja a horgászok részére:

 1. A horgászhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.
 2. A horgászhellyel (nádnyílás) szemben lakókocsit, sátort, gépjárművet elhelyezni és 30 cm-nél mélyebb árkolást végezni TILOS! Ellenkező esetben a lakókocsit, sátrat az Üzemeltető elszállíttatja.
 3. A vízparton elhelyezett lakókocsit a tulajdonos (vagy üzembentartó) nevével és telefonszámával ellátott táblával kell ellátni, és a lakókocsinak érvényes forgalmi rendszámmal kell rendelkezni. Ellenkező esetben a lakókocsit az Üzemeltető elszállíttatja.
 4. A Makádi Ezüstpart teljes területén tilos a szemetelés! Távozás után kötelező a használt horgászhely eligazítása, árok betemetése, döngölése.
 5. Felhívjuk a horgászok figyelmét, hogy az árvízvédelmi töltés oldalán és lábánál lévő növényzet épségére fokozottan ügyeljenek! A károkozókkal szemben hatósági eljárást kezdeményez az Üzemeltető és a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség.
 6. Horgászni csak érvényes horgászokmányok megléte esetén lehet, melyet hivatásos halőrök, társadalmi halőrök és rendvédelmi szervezetek tagjai ellenőriznek.
 7. Egy horgászhelyen maximálisan 4 fő horgász horgászhat. A már letelepített sátorral, lakókocsival jelzett horgászhelyen – ha és amennyiben nincs jelen a helyet korábban elfoglaló horgász – az újonnan érkező sporttárs is horgászhat, azonban a korábbi helyet elfoglaló horgász megérkezésekor a horgászhelyet az utóbb érkezőnek el kell hagynia.
 8. Minden egyes elfoglalt számozott horgászhely elfoglalásáért díjat kell fizetni, a 8. és 10. pontban leírtak szerint.
 9. Az üzemeltető azonosítóval ellátott alkalmazottja (díjbeszedő) napi két alkalommal járja végig a horgászhelyeket a választott díjakért. Díjbeszedő: Kollár Tibor, mobil: 06/70-334-9972
 10. Üzemeltető alkalmazottja (díjbeszedő) minden esetben nyugtát ad a helyfoglalási díjról. A horgász e nyugtával igazolja ott lévőségének és helyfoglalásának jogosultságát, ezért a nyugtát saját érdekében őrizze meg a horgász, továbbá ellenőrzés céljából azt felmutatni köteles (adóhatósági dolgozóknak, Üzemeltető, illetve a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség képviselőjének).

  Horgászhely foglalási díjak:
  • egynapos – minden megkezdett nap után – bruttó: 800,- Ft,
  • hétnapos bruttó: 5 000,- Ft,
  • egy havi (8 éjszakával) bruttó: 20 000,- Ft
  • éves lakókocsi díj bruttó: 200 000,- Ft. A fenti összegek magukban foglalják a személygépkocsi, sátor, utánfutó, lakókocsi helyfoglalási díját, valamint egyidejűleg 4 főig érvényesek. További személyek után 250,- Ft napidíjat kell fizetni.

 11. A Makádi Ezüstparton 120 db horgászállás került kijelölésre, melyből 60 db lakókocsis horgászok és 60 db ún. „vándorhorgászok” számára fenntartott hely. A vándorhorgász helyen lakókocsi nem kerülhet felállításra. A 120 horgászállás úgy került szakaszolásra, hogy minden 15 db lakókocsis horgászállás után 15 db vándorhorgász hely következik és így tovább.

  Kijelölt horgászhelyek:
  1-15 vándor horgászhely
  16- 30 Lakókocsi
  31- 45 vándor horgászhely
  46- 60 Lakókocsi
  61- 75 vándor horgászhely
  76- 90 Lakókocsi
  91- 105 vándor horgászhely
  106- 120 Lakókocsi

 12. A horgászok az Üzemeltetőtől kapott szemeteszsákokban kötelesek a szemetet gyűjteni, és távozásukkor a konténerbe elhelyezni.
 13. A területet minden horgász saját felelősségére használhatja.
 14. A területen lévő ingóságaikra és értéktárgyaikra ügyeljenek, ezekért az Üzemeltető felelősséget nem vállal.
 15. A horgász amennyiben elfoglalja számozott helyét, úgy a fentieket magára nézve tudomásul veszi és elfogadja.
 16. A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség fenntartja a jogot RSD Carp Cup ponty- és amurfogó verseny e területen való megrendezésre. Ezen idő alatt a Makádi Ezüstparton csak a rendezvény résztvevői tartózkodhatnak. Ennek időpontja: 2019. szeptember 1-jén 15:00 órától 2019. szeptember 6-án 14:00 óráig. Ezzel kapcsolatban érdeklődni lehet az Üzemeltetőnél.
 17. Aki rekordlistás visszaengedésre, illetve hitelesítésre alkalmas halat fog, az napszaktól függetlenül hívja a hivatásos halőröket a mihamarabbi visszahelyezés érdekében. Rekordlistás halat kantározni tilos!
 18. Idegenforgalmi adó fizetési kötelezettség: az 1990. évi C. törvény, valamint a Makád Község Önkormányzat helyi adókról szóló 8/2003. (VI. 26.) számú határozata alapján 250 Ft/vendégéjszaka. A területtel kapcsolatos észrevételeikkel, kérdéseikkel a nap 24 órájában az Üzemeltetőhöz fordulhatnak:
  Név: Kollár Tibor ügyvezető, Mobil: 06/70-3349-972

A horgász, amennyiben elfoglalta számozott helyét, úgy e fenti szabályokat köteles betartani. A horgászhelyet tisztán, rendezetten hagyják el! Itt tartózkodásukkor ügyeljenek a környezetre és természeti értékeink védelmére!

Kellemes időtöltést és jó fogást kíván, a Makád Nonprofit Kft. és a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség!

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.