Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A verseny képei megtekinthetőek a Fotóalbumban!

Az RDHSZ új magyar bajnokkal gazdagodott!

Szeptember 29-30.-án rendezték meg Dinnyésen a MOHOSZ horgásztanya területén az Országos CASTING versenyt.

Három korcsoportot indítottak: kezdő, haladó és profi versenyzőket külön véve. Ez a szakág nem új keletű, hiszen hosszú évek óta művelik profi versenyzőink. A neves profi versenyzők már több világversenyen vettek részt, és világbajnoki címeket szereztek, egyéniben és csapatban is kiváló eredményeket értek el. A külföldi versenyeken a peremorsós és a legyező felszereléssel való célba dobás őt különböző részre van felosztva egy fedetlen nyílt pályán, ahol az időjárás viszontagságainak is ki vannak téve a versenyzők úgy, mint a horgászversenyeken. Ennek a sportnak az érdekessége, hogy a versenyszámokat egykezes dobással lehet elvégezni, kivéve a legyezős számba ahol mid két kezet lehet használni a zsinór vezetéséhez.

„Először indultam ezen a Casting OB versenyen, bár pár alkalommal volt lehetőségem bepillantást nyerni, és gyakorolni ezeket a versenyszámokat. A sport egyik jeles képviselőjétől Földi Gábortól volt szerencsém tanulni pár alap technikát a bot egykezes kezeléséről a pontos dobásról, és különböző szabályokról.”

Rendelkezésünkre állt egy nap gyakorlási lehetőség a szombati napon, ami felkészülést adott a vasárnapi versenyre. Nagyon jó idővel kecsegtetett minket a vasárnapi versenynap. Az első versenyszámban őt különböző távolságra lévő fa korongot kellett eltalálni, találatonként 5 pontot lehetett szerezni ebben a versenyszámban összesen 100 pontot lehetett elérni, amiből én 70-et értem el. A második versenyszám az „Árenberg” volt, ez a szám egy kifeszített molinón történik, ami úgy néz ki, mint egy céltábla, a molinóra a különböző méretű körökhöz 2-4-6-8-10 pont tartozott.

Kezdőként három számban indulhattam ezekből a harmadik a távdobás volt, ahol a kezdő dobásponttól folyamatosan szélesedő szektorba kellett beletalálni a lehető legnagyobb dobással. Ezt a dobást egy különleges pörgő technikával lehetett elvégezni, hogy minél messzebb kerüljön a dobósúly.

„Ezt az OB nagyon jó eredménnyel zártam első helyezést értem el. Külön köszönet a Molnár-sziget SE-nek és az RDHSZ-nek a támogatását, hogy indulhattam ezen a rangos megmérettetésen.”

Bodzsár Norbert Márk

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.