Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Elnökségének megbízásából a Versenysport Bizottság szervezésében kerülnek megrendezésre a 2024. évi RDHSZ FEEDER BAJNOKSÁGOK:

Feeder Csapat Bajnokságok és Feeder Egyéni Bajnokság

Figyelem! Az Egyéni Bajnokságra a Csapat Bajnokságokról lehet kvalifikációt szerezni. Azon versenyzők, akik nem tudnak csapatban indulni, de szeretnének az Egyéni bajnokságra bejutni, egyénileg is nevezhetnek. Ők a kvalifikációnak számító Csapatbajnokság B osztályában csapatba sorsolva versenyeznek. A fentiek okán az Egyéni és Csapatbajnokság nevezési határideje azonos! Az RDHSZ Versenysport Bizottság fenntartja a változás jogát.


A VIII. RDHSZ FEEDER CSAPATBAJNOKSÁG kiírása

B osztályos Csapatbajnokság időpontja: 2024. május 11., szombat

A osztályos Csapatbajnokság időpontja: 2024. május 12., vasárnap

(Edzésnap: 2024. május 10.)

Nevezési határidő: 2024. május 4.

A nevezés kezdete: a versenykiírás közzétételétől

A részvétel feltétele: Minden csapattagnak rendelkeznie kell érvényes tagsággal valamelyik RDHSZ tagegyesületnél.

Helyszín: Csepel, Csőhídi versenypálya (Amennyiben a Csőhídi versenypálya állapota, vagy bármilyen egyéb körülmény nem teszi lehetővé a verseny lebonyolítását, az RDHSZ FEEDER CSAPATBAJNOKSÁG a Dömsödi övcsatorna Duna-ág felőli, dömsödi szakaszán található versenypályán kerül megrendezésre. Változás esetén a versenykiírás módosításra kerül és a már nevezett csapatok vezetőit e-mailben értesítjük.)

A versenyek időtartama: 1x5 óra

A csapat összeállítása: 3 fő horgász és 1 fő csapatvezető (csapatvezető nem kötelező)

Nevezési díj: A résztvevők nevezési díjat nem fizetnek.*

Nevezési link:  https://forms.gle/Ms6LPCxm4ehbv91s9

 • A versenyzők számára üdítőt valamint ételcsomagot biztosítunk.
 • Területi jeggyel nem rendelkező horgászoknak területi jegyet (napijegy) kell váltani.

Díjazás: Az “A” és “B” osztály első három helyezett csapata egy serleget kap, a csapattagokat (3 fő horgász + 1 fő csapatkapitány) éremmel jutalmazzuk. Az “A” osztály győztes csapata elnyeri az RDHSZ 2024. évi Feeder Csapatbajnoka címet, és egy évig tulajdonosa lesz a vándorkupának, valamint az “A” osztály bajnokcsapatának versenyző tagjai (4 fő) elismerésként a 2025-ös évre RDHSZ RSD kedvezményes éves területi jegyet kapnak.

*A versenyen bárki elindulhat, aki a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség valamelyik tagegyesületében tag, azzal a kikötéssel, hogy azon csapatok nevezéseit, akik az előző bajnokságra neveztek, de a regisztrációnál nem jelentek meg és előzetesen nem jelezték visszalépésüket, vagy a távolmaradás oka nem egy tőlük független vis major eset, csak várólistán tudjuk elfogadni. Az RDHSZ feeder csapatbajnokságon egy versenyző nevezése kizárólag egy csapatban fogadható el, tehát vagy az “A” osztályban, vagy a “B” osztályban.

A verseny szabályzata: A verseny lebonyolítása a hivatalos Feeder Országos Bajnokságok versenyszabályzata szerint történik, az alábbi eltérésekkel

 • A verseny 3 szektorban kerül megrendezésre, irányított sorsolással (minden csapattag más szektorban foglal helyet; a csapattagok nem ülhetnek egymás mellett; egy csapatnak legfeljebb csak egy tagja ülhet abszolút szélső vagy amelletti helyen).
 • A csapatvezető köteles karszalaggal megkülönböztetni magát.
 • Az etetőanyag és csali összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia, semmilyen fémes eredetű anyag, valamint bojli, paszta, pellet vagy gyurma, illetve műcsali nem használható. Egy fordulóban maximum 15 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt). Az RDHSZ Feeder Bajnokságain a következő élőcsali felhasználás engedélyezett:
 • - “A” osztály: az Országos Feeder Versenyszabályzat szerint. (maximum 2 l élőcsali használható fel, amely legfeljebb 0,5 liter apró(etető)szúnyoglárvát, legfeljebb 0,5 liter gilisztát (beleértve annak valamennyi alfaját) nem összevágott formában tartalmazhat.

 - “B” osztály: maximum  1,5 l élőcsali használható fel, amely legfeljebb 0,25 liter apró(etető)szúnyoglárvát, legfeljebb 0,25 liter gilisztát (beleértve annak valamennyi alfaját) nem összevágott formában tartalmazhat.

A fenti mennyiségen felül a horogra szánt tűző szúnyogot a FIPSed által hivatalosan elfogadott tűzőszúnyog limitáló edényben kell az ellenőrzésre bemutatni. Minden további csalizásra, vagy etetésre szánt (élő)anyagot a FIPSed “hivatalos mérődobozában”, az etetőanyagot beosztásos vödörben kell bemutatn. Az ellenőrzésre a “hivatalos mérődobozokat” lezárva kell az ellenőrzésre bemutatni, a dobozok fedelét tilos bármilyen módon (pl. ragasztószalaggal) rögzíteni. A versenyző köteles rajthelyén a hulladékot összegyűjteni és elszállítani. Az ellenőrzést követően tilos az etetőanyag és az etetés során használt föld akármilyen módon történő (újra)nedvesítése, azonban permetezőspray a nedvesség megőrzésére, és a csali ragasztására történő használata a limit ellenőrzés után az alapozó etetés megkezdéséig megengedett. Megengedett továbbá a limitben meghatározott mennyiségbe beleférő, de legfeljebb 100 ml mennyiségű – akár por, akár folyékony állagú – adalék etetőanyaghoz adása az alapozó etetésre felhívó negyedik jelzésig.

A szombati és a vasárnapi versenynap programja:
6:30-ig gyülekező és regisztráció a pálya elején, reggeli.
7:30-ig (90 perc a kezdésig) sorsolás, ezt követően a horgászhely elfoglalható.
7:55  1. hangjelzés, 5 perc múlva limit ellenőrzés
8:50   2. Hangjelzés: megkezdődik az alapozó etetés.
9:00   3. Hangjelzés: megkezdődik a horgászat
13:55 4. Hangjelzés: 5 perc múlva vége a versenynek
14:00 5. Hangjelzés: vége a versenynek, mérlegelés megkezdése - online követhető
15:00 Ünnepélyes eredményhirdetés

A nevezéseket a versenypálya aktuális befogadóképességének és - állapotának megfelelően, beérkezési sorrendben fogadjuk el.  E-mailben, telefonon és egyéb módon jelezett elindulási szándékot nem fogadunk el nevezésnek.

Felhívjuk a versenyzők figyelmét, hogy a rajthelyek tisztítása céljából, aki teheti, hozzon magával nádvágót vagy sarlót.


X. RDHSZ FEEDER EGYÉNI BAJNOKSÁG (2024.) kiírása

Időpont: 2024. május 25., szombat (edzésnap május 24.)

A nevezés kezdete: a versenykiírás közzétételétől

Nevezési határidő: 2024. május 4.

A részvétel feltétele: Érvényes tagság valamelyik RDHSZ tagegyesületnél, csapat bajnokságon való részvétel (kivéve utánpótlás, női és master kategória)

Helyszín: Csepel, Csőhídi versenypálya (Amennyiben a Csőhídi versenypálya állapota, vagy bármilyen egyéb körülmény nem teszi lehetővé a verseny lebonyolítását, az RDHSZ FEEDER CSAPATBAJNOKSÁG a Dömsödi övcsatorna Duna-ág felőli, dömsödi szakaszán található versenypályán kerül megrendezésre. Változás esetén a versenykiírás módosításra kerül és a már nevezett versenyzőket e-mailben értesítjük.)

A versenyek időtartama: 1x5 óra

Nevezési díj: A résztvevők nevezési díjat nem fizetnek.*

A verseny időtartama: 5 óra

Nevezési link:  https://forms.gle/Ms6LPCxm4ehbv91s9

A versenyre a felnőtt férfi horgászok a csapatbajnokságon elért eredményeikkel kvalifikálnak, a női, a masters (55+) és az ifjúsági (U15) kategória horgászai számára a lebonyolítás nyílt nevezéses rendszerben történik!

INFÓ! Azon versenyzők, akik nem tudnak csapatban indulni, de szeretnének az Egyéni bajnokságra bejutni, egyénileg is nevezhetnek a csapatbajnokságra. Ők a kvalifikációnak számító Csapatbajnokság B osztályában csapatba sorsolva versenyeznek. Az így kialakított csapatok eredménye nem számít bele a B osztályos bajnokság eredményébe, de a versenyzők eredményeit figyelembe vesszük a kvalifikáció során.

 • A versenyzők részére előre összeállított hidegétel csomagot biztosítunk.
 • Területi jeggyel nem rendelkező horgászoknak területi jegyet (napijegy) kell váltaniuk.

Kategóriák:

 • felnőtt
 • női
 • utánpótlás (2024. december 31.-ig 15.-ik életévet be nem töltött)
 • Master (2023. december 31.-ig 55. életévüket betöltött)

A kategóriákat minimum 4 fő indulása esetén értékeljük. Az utánpótlás kategória résztvevőinek eredményes szereplését etetőanyag és/vagy csali csomaggal támogatjuk.

Díjazás: a kategóriánkénti első három helyezett serleget illetve érmet kap. Az RDHSZ tagsággal rendelkezők kategóriájának abszolút győztese, pedig elnyeri az RDHSZ 2024. évi Egyéni Feeder Bajnoka címet. A vándorkupát a felnőtt kategóriákban legtöbb halat fogó felnőtt bajnok viheti haza egy évre. A kategóriák győzteseinek a jutalma egy-egy 2025-ös RSD kedvezményes területi jegy.

*A versenyen bárki elindulhat, aki a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség valamelyik tagegyesületében tag, azzal a kikötéssel, hogy azon versenyzők nevezéseit, akik az előző évi bajnokságra neveztek, de a regisztrációnál nem jelentek meg és előzetesen nem jelezték visszalépésüket, vagy a távolmaradás oka nem egy tőlük független vis major eset, csak várólistán tudjuk elfogadni.

A verseny szabályzata: A verseny lebonyolítása a hivatalos Feeder Országos Bajnokságok versenyszabályzata szerint történik. A csali és etetőanyag limitekre az alábbi szabályozás vonatkozik:

Az etetőanyag és csali összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia, semmilyen fémes eredetű anyag, valamint bojli, paszta, pellet vagy gyurma, illetve műcsali nem használható. Egy fordulóban maximum 15 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt). Az RDHSZ  Feeder Bajnokságain a következő élőcsali felhasználás engedélyezett: maximum 2,0 liter élőcsali használható fel, amely legfeljebb 0,5 liter apró(etető)szúnyogot, legfeljebb 0,5 liter gilisztát (beleértve annak valamennyi alfaját) nem összevágott formában tartalmazhat. Ezen a mennyiségen felül a horogra szánt tűző szúnyogot a FIPSed által hivatalosan elfogadott tűzőszúnyog limitáló edényben kell az ellenőrzésre bemutatni. Minden további csalizásra, vagy etetésre szánt (élő)anyagot a FIPSed “hivatalos mérődobozában”, az etetőanyagot beosztásos vödörben kell bemutatn. Az ellenőrzésre a “hivatalos mérődobozokat” lezárva kell az ellenőrzésre bemutatni, a dobozok fedelét tilos bármilyen módon (pl. ragasztószalaggal) rögzíteni. A versenyző köteles rajthelyén a hulladékot összegyűjteni és elszállítani. Az ellenőrzést követően tilos az etetőanyag és az etetés során használt föld vízzel akármilyen módon történő (újra)nedvesítése, azonban permetező spray a nedvesség megőrzésére, és a csali ragasztására történő használata a limit ellenőrzés után az alapozó etetés megkezdéséig megengedett. Megengedett továbbá a limitben meghatározott mennyiségbe beleférő, de legfeljebb 100 ml mennyiségű – akár por, akár folyékony állagú – adalék etetőanyaghoz adása az alapozó etetésre felhívó negyedik jelzésig.

A verseny programja:
6:30             regisztráció, “megnyitó”, sorsolás a pálya elején
7:00-tól        rajthelyek elfoglalása.
7:55             1. Hangjelzés: 5 perc múlva limit ellenőrzés
8:50             2. Hangjelzés: megkezdődik az alapozó etetés.
9:00             3. Hangjelzés: megkezdődik a horgászat
13:55           4. Hangjelzés: 5 perc múlva vége a versenynek
14:00           5. Hangjelzés: vége a versenynek, mérlegelés megkezdése - online mérlegelés
15:00           ünnepélyes eredményhirdetés

INFÓ! Nevezés a csapat nélküli egyéni felnőtt férfi versenyzőknek és a női, a masters (55+) és az ifjúsági (U15) kategória horgászainak.

Nevezési link:  https://forms.gle/Ms6LPCxm4ehbv91s9

A nevezéseket a versenypálya aktuális befogadóképességének és - állapotának megfelelően, beérkezési sorrendben fogadjuk el.

Az esetleges balesetekért a rendezőség nem vállal felelősséget. Az indulók a nevezés leadásával a fenti kiírást és a verseny szabályait tudomásul veszik, azokat magukra érvényesnek tekintik! Az eseményen képi és videó felvétel készül, melyet az RDHSZ saját eseményeinek kommunikációja során felhasznál.

Az RDHSZ Feeder Bajnokságok lebonyolítási rendje:

A 2021. évtől a felnőtt kategória horgászai az RDHSZ Egyéni Feeder Bajnokságra a Csapatbajnokságon elért eredmény alapján kvalifikálják magukat, a Feeder Csapatbajnokság pedig 2 osztályban (A és B) kerül megrendezésre. Ez utóbbit lebonyolítására, egy hétvégén, de különböző napokon kerül sor. Időrendben elsőnek a Feeder Csapatbajnokságok kerülnek megrendezésre.

Feeder Csapat Bajnokág: A csapatokat a nevezés után, az előző Csapat Bajnokságon elért eredmények alapján osztályba soroljuk. Az új csapatok a B osztályban indulnak. A következő évi bajnokságban az A osztály versenyéről – amin 8-12 csapat vesz részt (a nevezők létszámától függően)- az utolsó két csapat helyet cserél a B osztály első két csapatával. Akkor beszélünk ugyan arról a csapatról, ha a 3 főből legalább 2 fő az egymást követő bajnokságon megegyezik. A vándorkupát csak az előző kitétel teljesülése esetén és változatlan csapatnévvel védheti meg az előző bajnokság győztes csapata. Az A osztály vasárnap, a B osztály szombaton versenyez. A és B osztályban az első három csapat kupát, csapatonként 4 fő kap egyedi érmet.

Kvalifikáció az Egyéni Feeder Bajnokságra: A Feeder Csapat Bajnokságokon kialakult összetett egyéni végeredmény alapján, a szakbizottság az első 42 felnőtt férfi versenyzőt meghívja az RDHSZ Feeder Egyéni Bajnokság döntőjébe**. (A megadott létszám a Csőhídi-versenypálya aktuális állapota szerint változhat.) Az A osztály bajnokságából az első 21 (max. 24) versenyző jut tovább az egyéni bajnokságra, a fennmaradó helyekre a B osztály versenyzői az egyéni eredmények alapján kerülnek meghívásra. A Csapat Bajnokságok eredményeinek kihírdetésekor a meghívottak nyilatkoznak arról, hogy az Egyéni Bajnokságon részt kívánnak-e venni.

Amennyiben

 • a továbbjutó nem nyilatkozik, nem gondoskodik a nyilatkozattételtől, nem vállalja az indulást,
 • vagy valamelyik továbbjutó női, masteres (55+) és ifjúsági (U15) versenyző

úgy az adott bajnokság végeredmény szerinti sorrendben következő versenyzője/versenyzői kap(nak) meghívást az Egyéni Bajnokságra.

Feeder Egyéni Bajnokság: A női, a masters (55+) és az ifjúsági (U15) kategória horgászai az Egyéni Bajnokságra külön neveznek! Kategória indítása legalább 4 fő nevezése esetén lehetséges.  Kategóriánként az első három fő kupát és egyedi érmet kap. Az Feeder Egyéni Bajnokság végeredményébe csak a döntőben szerzett pont és súly számít bele. Az új rendszerű nevezés miatt a nevezéseket a B osztályos Csapat Bajnokságot megelőzően 10 nappal lezárjuk. Ha valaki nevezése ellenére nem jelenik meg a versenyen, a következő évben automatikusan a nevezési lista végére soroljuk, kivéve vis maior esetén.

Kapcsolat:

RDHSZ Versenysport Bizottság: Kocsis László +36203257599

Feeder szakág vezető: Baráti József +36705217500)

Minden érdeklődőt szeretettel vár az RDHSZ Versenysport Bizottsága és a rendezők!

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.