Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A kissé hűvös reggelt hamar kellemes napsütés váltotta fel, de mégiscsak érződött, hogy hamarosan itt az ősz… Előzetes regisztrációk alapján 43 csapat (új rekord) nevezett, ebből 41 csapat meg is érkezett. A magas létszám a szervezőknek feladta a leckét, de bízom benne, hogy sikerült megoldanunk. Első és talán legfontosabb probléma a csónakok kikötése volt, amit tovább nehezített az alacsony vízállás is. Ennek okán vízen történt a regisztráció, valamint a sorsolás is. A reggelit is át kellet értékelni, így mindenki reggeli csomagot kapott sós és édes pékárukkal, valamint reggeli italt és ice teát.

A másik problémát az okozta, hogy az eredetileg 50 méteres egymástól mért távolságot 25 méterre lett csökkentve. Ettől többen is tartottatok, őszinte leszek, én is, de azt gondolom, hogy mindenki korrektül állt a horgász társaihoz, komolyabb fennakadás nem volt. A jövőre nézve a szervezők megpróbálják a pálya méretét kitolni. 7:30-kor a szervezők elindították az első startszámokat, majd 7:50-kor az utolsókat. 8 órára mindenki el tudta foglalni a start pozícióját. 8 órakor dudaszóra elindult a verseny, amely 14 óráig tartott. A 3 mérlegelő csónak folyamatosan munkában volt a kb 4 km-es szakaszon. Az első horogra akadt halak között a sügér dominált, de szép számmal fogtak kősüllőket is. Néhány termetesebb hal az első dobások közben esett el : pl. egy 71 cm-es harcsa és egy 67 cm-es csuka.

A versenyt tovább színesítették az itt-ott felbukkanó csukák, amik közül került ki a verseny legnagyobb hala is a maga 94 cm-es hosszával, valamint a harcsák, melyek különösen értékesek voltak a végső elszámolásnál, hiszen a halak hosszát négyzetre emeltük.

Ebben a versenyben viszont a süllők nem nagyon kívántak részt venni, összesen 3 db mérhető került merítőszákba. 14 órakor dudaszó jelezte a verseny végét. Mindenki megpróbált kikötni, ami nem volt egyszerű feladat. Ebben sokat segített, hogy többen kisólyáztak és autóval visszajöttek az ebédre és az eredményhirdetésre. Míg a versenyzők a tartalmas babgulyást fogyasztották, addig a szervezők készítették az összesítést, ami nem volt kis feladat ennyi halnál.

Adatok a versenyről:

A 41 csapatból 40 halat is fogott, 290 darab hal, 76 darab sügér, 127 darab kősüllő, 58 darab balin, a legnagyobb példány 64 cm volt, mely Takács Ildikó nevéhez fűződik. 3 db süllő, amiből a legnagyobb a Dunaági JIGolók csapatából Lőrincz Gergely fogta, ami 57 cm volt. 17 darab csuka, a legnagyobb 94 cm volt, ami egyben a verseny legnagyobb hala is volt, a Vaskos Csabák csapatból Géró Imre fogta. Külön érdekesség, hogy Imre fogta a verseny legnagyobb kősüllőjét is, ami 42 cm volt. Harcsából 8 darab akadt horogra és itt is érdekesség, hogy a már fentebb említett Lőrincz Gergely fogta, aki a verseny legnagyobb süllőjét is szákba terelte. A versenyen egyetlen jászkeszeg esett el a maga 31 cm-ével, kifogója Brazda Norbert.

A bizottság köszönetet mond a Dolgozók Szigetszentmiklósi Horgász Egyesületének, akik a helyszínt biztosították.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.