Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A versenyen készült képek megtekinthetőek a fotóalbumban!

Az RDHSZ Versenysport Bizottsága, tekintettel a folyamatosan gyarapodó mezőnyre és a versenyzők igényeire, már évek óta foglalkozik a szövetségi feeder bajnokságok lebonyolítási rendszerének átalakításával. Az elmúlt két évben majd tucatnyi változatot megvizsgát a bizottság, olykor hosszas vitákat folytattott, pro és kontra, egy-egy lebonyolítási rendszer kapcsán. Idén tavasszal megszületett a döntés, azonban az új rendszer egészen az utolsó pillanatig csiszolgatva lett.

Az idei évtől a szövetség 3+1 fős csapatai a Feeder Bajnokság A és B osztályára nevezhettek. Mivel az A osztály megmérettetésére csupán 4 csapat ”mert” benevezni, figyelembe véve a csapatok és a csapattagok korábbi eredményei, további négy csapatot feljebb léptettünk a B osztályból. Így végük 2021 április 24.-én 10 csapat indult a B osztályos bajnokságon, és egy nappal később 8 csapat az A osztályos bajnokságon, ahol nem csupán a szövetségi Bajnoki címért küzdöttek a csapatok, hanem igyekeztek elkerülni az A osztályból való kiesést jelentő 7. és 8. helyet.

Bár a Csőhídi versenypályát sikerült remek formába hozni, a késlekedő tavasz és a változékony időjárás, az RSD alacsonyan tartott vízszintje, valamint a Duna alacsony vízállása azt vetítették előre, hogy a szokásostól eltérően idén rendkívül nehéz lesz a halfogás. A sejtések be is igazolódtak, hiszen már a 2-3 kilós fogások is kimagaslónak számítottak. Pár szebb dévér- és karikakeszeg, egy-egy termetes bodorka sokat tudott lendíteni az összfogáson, ugyanakkor az is tisztán látszott, hogy ezek a fogások a felkészült versenyzőknél voltak jellemzők.

A B osztály bajnoksága ennek megfelelően szoros küzdelmet hozott. Harmadik helyezést ért el 12 ponttal az egyéni nevezőkből – Bodzsár Norbert, Déry Máté, Palotai Marcell - összeállított RDHSZ B1 csapat, második helyen végzett 11 ponttal a Kinizsi Horgászegyesület - Kristóf Tibor, Molnár László, Ordován Roland, Illés István (csk.) összetételű – csapata. Első helyen szintén egy egyéni nevezőkből verbuvált csapat, az RDHSZ B2 csapata végzett. A Denke Zsigmond, Kormány László, Movrin Máté összetelő csapat 10 ponttal nyerte meg a B osztály versenyét.

Az A osztály is hasonlóan nehéz körülményeknek nézett elébe vasárnap. Talán a feletetett pályának és az erősebb mezőnynek köszönhetően a fogott súlyok egy kicsit jobban alakultak, de a pálya az A osztály versenyzőinek is feladta a leckét! A 3. hely sorsa nagyon szoros küzdelemben dőlt el, amiből 13 ponttal - abszolút megérdemelten(!) -  a Mátrix – Csepel HE. csapata jött ki győztesen (Debrődi Attila, Szabó István, Túri Pál). Nagy különbséggel, 6 ponttal második helyen végzett a címvédő Carp Zoom – Molnársziget 1 csapata (Bakos Bálint, Kocsis László, Tóth Henrik). Az RDHSZ 2021. évi Feeder Csapat Bajnoki címét meggyőző fölénnyel a Csepel HE csapata szerezte meg. Úgy látszik, hogy a Szövetségi Csapatbajnokságot már csak kimagasló pálya fölénnyel lehet megnyerni, hiszen a dr. Pataki Zoltán, Hutóczki Attila, Nedvesi János összetételű csapat, csupán 4 pont gyűjtött a 3 szektorban.

RDHSZ Versenysport Bizottság

 

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.