Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

2019. május 19.
Csepel Csőhídi pálya

A verseny képei a Fotóalbumban

Az idei versenyt  is a Csepelen az egykor országos versenyeknek is helyszínéül szolgáló Csőhídi pályán rendeztük meg. Tavasszal sikerült rendbe hozni a pályát a Versenysport Bizottság és az önkéntes horgászoknak köszönhetően.

A tavalyi év szerény létszáma (3 csapat) idén 5 csapatra bővült, ennyi csapat jelent meg a a bajnokság reggelén. Az év elején megtartott versenyfelelősi megbeszélésen közösen hozott döntések jótékony hatását éreztük a versenyen indulók létszámában. A már megszokott három, komoly versenysport múlttal rendelkező egyesület (Csepel HE, Molnársziget SHE, Szigetszentmiklós HE) mellett a Bugyi HE és a Kinizsi HE (Csepellel közösen!) tudott csapatot nevezni. Idén a csapat összeállításnál új szabályokat alkalmaztunk,  visszahoztuk az U15-ös kategóriát, utánpótlás kategóriát szintén érintő U20 és összesen 3 felnőtt versenyző mellé ezzel is megtartva az 5 fős csapat létszámot. 

Az idei bajnokságot a Csepel HE csapata nyerte 11 helyezési számmal és 51,5 kg fogott hal mennyiséggel. Második helyen végzett az örök rivális Molnársziget SHE csapata 13 helyezési számmal és 53,6 kg fogott hallal, míg a harmadik helyezést idén a Dolgozók Szigetszentmiklósi HE csapata érte el 16 ponttal és 40,7 kg fogott hallal.

Köszönhetően a szombaton megrendezett egyéni bajnokságnak egy feletetett pályán kellett horgászni a csapatoknak, ami meg is mutatta a fogott súlyokban az eredményt. 203 kg halat fogott a mezőny ami 8,1 kg átlag fogást jelentett horgászonként.

Sajnos továbbra is ez a versenyünk melynek nevezői létszámában nem tudunk olyan növekedést elérni amilyet szeretnénk, át kell gondolnunk hogyan tudunk érdemi előrelépést tenni annak érdekében hogy tagegyesületeink (29!) nagy része tudjon csapatot küldeni majd a legrangosabb szövetségi csapatversenyünkre.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.