Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!
  • 2020. november 12-én 192 kg egynyaras süllőt telepítettünk az RSD dömsödi szakaszára. A kis ragadozók a dinnyési halgazdaságból származnak.
  • A süllőtelepítés november 23-án folytatódott, ekkor 316 kg Sáregresről lehalászott egynyaras süllőt szállítunk ki Ráckevére és Szigetbecsére.
  • Az őszi pontytelepítések után további szállítmányok érkeztek az RSD-re a dinnyési tógazdaságból. Az 5.000 kg egynyaras és 1.200 kg kétnyaras pontyot Ráckevén, Szigetbecsén és Szigetszentmártonban helyeztük ki. Ez utóbbi telepítés MOHOSZ pályázati támogatásból történt.
 

Tisztelt Horgásztársak!

Az alábbi személyek - valamilyen okból kifolyólag - nem vették át horgászkártyájukat a többszöri postai úton történő megküldés ellenére sem. Ezúton értesítjük nevezetteket, hogy a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetségnél (2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 94.) átvehetőek a horgászkártyák.

Telefonon történő egyeztetés szükséges a 06-30-231-7614-es telefonszámon, Németh Jánosnéval.


Rendszeresen frissülő oldalunkon foglaljuk össze a Magyar Országos Horgász szövetség ajánlásai és az RDHSZ vezetés döntései alapján a járványveszély elhárítása érdekében hozott intézkedéseket.

2020. november 19.

2020. november 11.

  • A mai napon életbe lépett a  2020. évi CIX. törvény a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezésről, valamint a MOHOSZ közleménye a törvény horgászati vonatkozásairól. A legfontosabb rendelkezés, hogy este 19 óra és reggel 5 óra között mindenféle horgászat tilos, illetve elmaradnak a kiemelt rendezvények és versenyek, valamint szünetel a horgászvizsgáztatás.

Tájékoztató a SARS-CoV-2 koronavírus okozta világjárvány magyarországi őszi, második hulláma okán elrendelt veszélyhelyzet okán a horgászattal, a horgász- és horgászsport rendezvényekkel, valamint horgászati ügyintézéssel, okmánybiztosítással kapcsolatban elrendelt, illetve javasolt eljárásrendről (III.)

Hatályos: 2020.11.20-tól

I. Általános helyzetkép, fogalommeghatározások

1. A Kormány a 478/2020. (XI.3.) Korm. rendelettel 2020. november 4-től a SARS-CoV-2 koronavírus okozta világjárvány (továbbiakban: világjárvány) következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló 2020. évi CIX. törvény (hatályos: november 11-től) az eddigi kormányrendeleteket megerősítette és felhatalmazta a Kormányt azok hatályának meghosszabbítására. A Kormány veszélyhelyzet fennállásának szükségességét folyamatosan felülvizsgálja, egyben az állampolgárok együttműködését kéri a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedések végrehajtásában. A Kormány 505/2020. (XI.17.) Korm. rendelete alapján a rendkívüli intézkedések meghosszabbíthatók.

Ezúton tájékoztatjuk a Duna-ági horgásztársakat, hogy a 2020. évi horgászrend szerint november 20-án életbe lép a téli időszakra vonatkozó éjszakai horgászati tilalom, vagyis a MOHOSZ rendelkezései ellenére az RSD-n és mellékvizein november 20-tól december 31-ig csak 17 óráig engedélyezett a horgászat. A 2021. évi horgászrend életbe lépésekor, január 1-től már 20:00 óráig lehet horgászni, amennyiben az akkor aktuális járványügyi szabályok ezt lehetővé teszik.

 
Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.