Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Rendszeresen frissülő oldalunkon foglaljuk össze a Magyar Országos Horgász szövetség ajánlásai és az RDHSZ vezetés döntései alapján a járványveszély elhárítása érdekében hozott intézkedéseket.

2020. március 2.

  • Magyarország Kormánya 2021. március 16-ig meghosszabbította a járványügyi veszélyhelyzeti rendelkezéseket, egyben az éjszakai kijárási tilalmat is. A MOHOSZ módosított közleménye a járványügyi intézkedések horgászati vonatkozásairól itt olvasható .
    Az éjszakai horgászat korlátozásának fokozatos enyhítése érdekében a MOHOSZ javaslatokat fogalmazott meg a döntéshozók részére, melyek ezen az oldalon olvashatóak.

Tájékoztató a SARS-CoV-2 koronavírus okozta világjárvány okán elrendelt veszélyhelyzet okán a horgászattal, a horgász- és horgászsport rendezvényekkel, valamint horgászati ügyintézéssel, okmánybiztosítással kapcsolatban elrendelt, illetve javasolt eljárásrendről (VII.)

Hatályos: 2021.03.02-től

I. Általános helyzetkép, fogalommeghatározások

  1. A Kormány a 478/2020. (XI.3.) Korm. rendelettel 2020. november 4-től a SARS-CoV-2 koronavírus okozta világjárvány (továbbiakban: világjárvány) következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény (hatályos: február 22-től) az eddigi kormányrendeleteket megerősítette és felhatalmazta a Kormányt azok hatályának meghosszabbítására. A Kormány a 80/2021. (II. 22.) Korm. rendelettel döntött a 2021. február 8. napjával kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának meghosszabbításáról. A Kormány a veszélyhelyzet fennállásának szükségességét folyamatosan felülvizsgálja, egyben az állampolgárok együttműködését kéri a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedések végrehajtásában.
  2. A Kormány a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló szabályokat a 484/2020. (XI.10.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: R3) határozta meg, mely rendelet november 11-én lépett hatályba és rendelkezéseit - számos rendeleti hosszabbítás után - a Kormány 85/2021. (II. 27.) Korm. rendelete alapján jelenleg 2021. március 16-ig lehet alkalmazni.

Tisztelt Horgásztársak!

Az alábbi személyek - valamilyen okból kifolyólag - nem vették át horgászkártyájukat a többszöri postai úton történő megküldés ellenére sem. Ezúton értesítjük nevezetteket, hogy a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetségnél (2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 94.) átvehetőek a horgászkártyák.

Telefonon történő egyeztetés szükséges a 06-30-231-7614-es telefonszámon, Németh Jánosnéval.

Megkezdődött a Budapest Déli Városkapu Fejlesztési Program keretében megvalósuló atlétikai stadion és a hozzá kapcsolódó létesítmények építése a Kvassay-zsilip környékén. A munkálatok a zsilip körüli horgászatot is érintik: az építési forgalom miatt néhány partszakaszon ideiglenesen megszűnik a horgászat, illetve változik a part megközelíthetősége. A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság részéről Kopasz Sándor szakaszmérnök, valamint Kladek Csaba, a kivitelezést végző cég építésvezetője adott felvilágosítást a változásokról.

Ezúton értesítünk minden leendő horgászt, hogy az ingyenes horgászvizsgáztatás 2021. február 15-én megkezdődött. A vizsgahelyszínek és -időpontok, valamint a felkészülést segítő tankönyv bejelentkezés után elérhető a horgaszjegy.hu oldalon. A jelentkezés is ezen a felületen történik, melyhez egy képes segédlet elérhető itt.

A vizsgahelyszíneken egy online tesztet kell kitölteni, melyhez akár saját eszköz is használható. A horgaszjegy.hu oldalon gyakorló tesztek is elérhetőek a vizsgázók számára.

 
Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.