Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Ráckevei Duna-ági vonatkozású cikk jelent meg a Magyar Horgász 2019. decemberi számában Kocsis László tollából, "Rudi, a vízi szörny" címmel. A cikk itt olvasható!

 

Süllő vagy csuka lesz 2020-ban az év hala? Két jelöltre egyszerűsödött a kérdés, mert a német bucó már aligha tud beleszólni a versengésbe. Pedig ez a mindössze arasznyi méretet elérő hal a Duna vízrendszerének bennszülött faja, amely szűk elterjedési területe és viszonylagos ritkasága miatt fokozottan védett. De azért ő sem zárható ki, hiszen ha a természetvédők sokasága tudomást szerez a versenyről, még csoda történhet.

Pillanatnyilag azonban két nagyra növő horgászhal áll az élen. Mindkettő ragadozó, mindkettő széleskörű elterjedéssel bír, de úgy tűnik, hogy a kifinomult gasztronómiai értékrend a süllő javára billenti a mérleget. Ám a birkahús kedvelőinek jelentős része a halak közül is a karakteresebb ízű csukát részesíti előnyben. Ha közülük sokan aktivizálódnak, még megváltoztathatják a sorrendet.

Megjelent a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet folyóirata, a Halászati Lapok 2019. decemberi száma, benne az RDHSZ idei évét értékelő cikkel.

A kiadvány letölthető innen.

 

Megjelent az RDHSZ hivatalos lapja, az Új Duna-ági Híradó téli száma. A kiadvány letölthető innen.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a 2020. évi horgászrendről szóló cikk a horgászrend előkészítésének egy korábbi állapotában készült, ezért néhány helyen még változások várhatóak. A végleges összefoglaló megjelenése december első felében várható.

 

November 27-én, szerdán 4.200 kg háromnyaras pikkelyes pontyot telepítünk Ráckevére és Szigetszentmiklósra. A halak bérnevelő partnerünktől, a Dinnyési Halgazdaságból származnak.

A telepítés forrása a tavaszi halpusztulások pótlására megítélt támogatás. A támogató a MOHOSZ Elnöksége, valamint a MOHOSZ Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központja (OHSZK). A 2019. évi támogatási rendszerben, a 2019. augusztus 21-én jóváhagyott pályázati felhívással (Pályázati kódszám: ÁPFE-I/3/2019.) a MOHOSZ az Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) terhére a Kedvezményezett – RDHSZ – részére nettó 2.500.000 Ft összegű támogatást biztosított, nettó 277.778 Ft összegű önerő mellett.

 
Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.