Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

2019-ben is sok dolguk akadt halőreinknek a Duna-ág kapitális halaival: 114 alkalommal vonultak ki hitelesíteni a szebbnél szebb fogásokat. Ez a szám kevesebb, mint a 2018. évi adat, de több a 2017-es eredménynél. Ahogy azt a Duna-ágon már megszokhattuk, semmi nem veszélyeztette a pontyok egyeduralmát, hiszen 86 db pontyos igazolólapot állítottunk ki. A pontyoknak közel kétharmada lépte át a 20 kg-os bűvös határt. A rekordlistát színesíti még 18 db amur, 5 csuka, 2 süllő, valamint egy-egy harcsa, balin és compó. A halak átlagsúlya tovább emelkedett, 2019-ben már meghaladta a 20 kg-ot. A sok szép ponty- és amurfogás mellett az év talán legfontosabb eseménye volt, hogy januárban horogra akadt a rekordlista történetének eddigi legnagyobb süllője: egy 11 kg-os ragadozó a Gubacsi-hídnál.

A rekordfogásokon 100 horgász osztozott, akik közül a rekordlista szabályzata alapján 73 fő kap 2020. évi térítésmentes jutalom területi jegyet a Duna-ágra és mellékvizeire. A rekordhalakat kifogó horgászok és a jutalmazottak listája megtalálható alább. A jutalmazott horgászok az RDHSZ székházban ügyfélfogadási időben vehetik át az ajándék területi jegyet 2020. január 30-tól. A területi jegy csak érvényes 2020. évi állami jeggyel vehető át.

2020-ban is várjuk a kapitális halakról szóló bejelentéseket! Fontos megemlíteni, hogy alapjaiban átalakítottuk a Rekordlista szabályzatát. Az új szabályzat itt található.

Az összesítő táblázat alatt néhány érdekes statisztikai adatot közlünk a 2019. évi rekordfogásokról.

Szövetségünk 2019. május 2-án a Csupics-szigeti stégtulajdonosok képviseletében kérelmet nyújtott be a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatalának Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályához a Csupics-sziget jobb parti mellékágában történő horgászat engedélyezésének tárgyában.

A Hivatal a kérelmet 2019. július 5-én kelt határozatában elutasította, mely ellen Szövetségünk fellebbezést nyújtott be. A Kormányhivatal 2020. január 9-én újabb határozatban ezt a fellebbezést is elutasította, tehát a Csupics-sziget jobb parti mellékágában a horgászat továbbra is tilos.

A Kormányhivatal határozata megtekinthető itt.

 

A Város és Folyó Egyesület "Sodrás" című sorozatának második része a Ráckevei Duna-ág fővárosi szakaszának történetét és a jövőbeli fejlesztési terveket mutatja be egy 12 perces film formájában. A videó a cikk alján található.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 94.) pályázatot hirdet a Tass, Rózsa-szigeti Horgásztanya vendéglátóipari egysége (büfé) üzemeltetésének ellátására

Pályázó feladata: Tass, Rózsa-szigeti Horgásztanya vendéglátóipari egysége (büfé) üzemeltetési feladatainak ellátása.

Szerződés időtartama: 2020. április 1. – 2020. november 30. A Felek kölcsönös megelégedettsége esetén a szerződés lejártát megelőző 60 napon belül egymással tárgyalásokat folytatnak, amely során döntenek a szerződés 2 évvel történő meghosszabbításáról vagy a lejárati idővel történő megszűnéséről.

Általános feltételek: a pályázaton bármely természetes személy vagy jogi személy részt vehet, aki megfelel a pályázati feltételeknek és elfogadja a pályázati felhívásban foglalt feltételeket.

A Magyar Horgász magazin 2020. januári számának RDHSZ vonatkozású cikke itt olvasható.

 
Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.