Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Nyári pontytelepítési programunk keretében az RSD főágába júniustól augusztusig mintegy 25 tonna, a mellékvizekbe pedig további 5 tonna két-háromnyaras, döntően horogérett ráckevei pikkelyes pontyot telepítünk. Az első ütem június 17-én kezdődik, ekkor Szigetszentmiklósra és Szigetbecsére, valamint a mellékvizekbe helyezzük ki a bérnevelő partnerünktől származó pontyokat kb. 10 tonnás mennyiségben.

Részletes helyszínek és időpontok itt láthatóak.

2019. június 18-án előnevelt süllő telepítését tervezzük a makádi halgazdaságból történő lehalászás után. A 7-8 centiméteres ragadozókból mintegy 50.000 db-ot helyezünk ki a Duna-ág különböző szakaszaira, a lehalászott mennyiség függvényében elosztva. Tervezett telepítési helyek: Makád, Szigetbecse, Ráckeve, Szigetcsép.

2019. június 11-én 4 millió db zsenge pontyivadékot telepítünk a Duna-ágba. Az apróságok a ráckevei keltetőnkben végrehajtott szaporítás eredményei.

A rekordhalakat tekintve kissé lassú szezonkezdet után április közepétől özönleni kezdtek a szebbnél szebb halak igazolólapjai, így május végéig összesen 36 rekordfogást rögzítettünk. A 31 ponty mellett 3 amur, egy süllő és egy balin színesítette a palettát. A pontyok több mint fele meghaladta a 20 kg-ot, ebből 6 igazolólapon 24 kg-on felüli súly szerepelt.

Elsőként egy szenzációs fogást hitelesíthettünk: ahogy korábban már beszámoltunk róla, január 19-én megdőlt a Duna-ági süllőrekord. Ezen a szombati napon dél körül a Gubacsi híd alatt gumihalas szerelékre rabolt rá a képen látható gyönyörű ragadozó. Mintegy 10 perces küzdelem után 11,03 kg-os súly és 90 cm-es hossz került az igazolólapra.

A Sikeres Sporthorgász magazin 2019. júniusi számában Ladányi Tamás az RDHSZ Nagypontyvédelmi Programjáról szóló cikke itt olvasható.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.