Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Az RSD CARP CUP ponty- és amurfogó fogó verseny 10. jubileumát ünnepelte.

A versenyen rekord számú csapat mérette meg magát, köszönhetően a versenypálya meghosszabbításának. A verseny évek óta nagy népszerűségnek örvend, a csapatok szívesen jönnek megmérettetni tudásukat, ezen a kifejezetten nehezen meghorgászható vízen. A 2022. januárjában kiírt X. RSD CARP CUP nevezési listája, pillanatok alatt telt meg, ráadásul 10-15 feletti tartalék-csapat számmal. A nevezők között egyaránt tisztelhettünk rendszeres, visszatérő és először részt vevő horgászokat, az ország minden tájáról, sőt külföldről is.  A verseny népszerűségét jelzi, hogy a versenyzők már a díjátadó ceremónia után jelzik indulási szándékukat a következő évre, évekre. A verseny közkedveltségét igazolja a horgászvíz kiváló adottsága, (szépsége, természetessége), a benne élő halak tömege és állapota, a versenyt patronáló támogatók, és nem utolsó sorban a szervezők és segítőik munkája. Örömünkre szolgál, hogy egyre több hölgy képviseli a „gyengébbik” nemet a versenyen, idén nem kevesebb, mint 6 hölgy tette próbára tudását az RSD-n.

A nevezett csapatokA nevezett csapatok

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Keyha Tibor sporttárs a Ráckevei Horgász Egyesület Fegyelmi Bizottság Elnöke, az RDHSZ Etikai és Egyeztető Bizottság Elnöke 77 éves korában, 2022. szeptember 13-án, hosszú betegség után elhunyt.

Temetése 2022. szeptember 22-én (csütörtök) 15.00. órakor lesz a ráckevei katolikus temetőben. 

Emlékét tisztelettel és baráti szeretettel megőrizzük.

 
 

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 94.) pályázatot hirdet teljes munkaidős hivatásos halőri munkakör betöltésére.

Feltételek:

 • büntetlen előélet,
 • min. középfokú végzettség, érettségi,
 • orvosi alkalmassági igazolás,
 • stressz-helyzet elviselő képesség,
 • határozott és pontos munkavégzés,
 • csoportmunkára való készség,
 • „B” kategóriás jogosítvány,
 • 3 hónapos próbaidő vállalása,
 • állami horgászvizsga megléte,
 • COVID oltások felvételének igazolása.
 • úszni tudás.

Feladat: RSD és mellékvizeinek, valamint tógazdaságainak halőrzése.

Szeptember 19-én megkezdjük az őszi halasítási programunkat a már-már hagyományosnak számító harcsatelepítéssel. A tervek szerint 1.500 kg egynyaras harcsát helyezünk ki az Északi övcsatornára, további 500 kg pedig a Duna-Tisza csatornába kerül. A halgazdálkodó partnerünktől származó ragadozók telepítésének elsődleges célja a törpeharcsa-állomány gyérítése.

 

A Magyar Országos Horgász Szövetség és a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet közleménye

A háborús infláció és az évszázad aszályának együttes következményei a magyar haltermelési, halgazdálkodási és horgászati ágazatot az átlagnál is súlyosabban érintik, de mindez nem jelenti azt, hogy az ágazat képviselői nem képesek hatékony válaszokat adni az aktuális kihívásokra. Fontos és közös cél a haltermelés fenntartása és támogatása, a halfogás lehetőségének biztosítása, de a karácsonyi halpiac beszerzési lehetőségeinek fenntartása is. Ezen célok teljesítése érdekében a MOHOSZ és a MA-HAL megállapodott az őszi haltelepítési célú halárakról, a telepítésekhez kapcsolódó horgászszövetségi támogatási program elemeiről, továbbá az Aszály-veszélyhelyzeti Operatív Törzs munkájának további támogatásáról.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.