Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság tájékoztatója a Ráckevei Duna-ágon tapasztalható szokatlanul alacsony vízszintről:

Minden idők legsikeresebb évét zárta a Duna-ági Rekordlista, az elmúlt évben 403 bejegyzéssel gyarapodott az egyre tekintélyesebb adatbázis, ez közel duplája a 2021-es fogások számának! Természetesen a pontyok adták a legtöbb munkát halőreinknek, 306 alkalommal töltöttek ki pontyos igazolólapot a kollégák. Arányaiban leginkább az amurok száma nőtt: 64 növényevőt hitelesítettünk, ami csaknem háromszorosa az előző évi mennyiségnek. Szintén háromszoros a compók száma, 15 haldoktort rögzítettünk 2022-ben, két dévérkeszeggel kiegészítve. A rablóhalakat ismét a csuka képviselte legnagyobb számban, hat fogással, majd a harcsák következtek öt bejegyzéssel. A fogassüllők kategóriájában négy rekordfogés született, és egy balint is hitelesítettünk. Összességében a ragadozó halak száma jelentősen visszaesett a rekordlistán.

Tovább folytattuk nagyhalvédelmi programunkat, melynek keretében szinte az összes kifogott rekordpontyot megjelöltük, 250 db hal kapott egyedi chipes jelölést 2022-ben. Sok pontyot kétszer-háromszor is kifogtak, és már öt alkalommal hitelesítésünk olyan halat, ami négyszer akadt horogra.

Tisztelt Horgásztársak és Jegybizományosok!

Az RDHSZ a 2023. évre is elkészíttette az ingyenes horgászrend füzeteket nyomtatott formában, melyek minden RSD-re érvényes területi jegyhez elérhetőek. Jegybizományos partnereinket kérjük, hogy vegyék át füzeteket az RDHSZ irodában, a horgászokat pedig arra biztatjuk, hogy a jegyértékesítési pontokon kérjék az ingyenes kiadványt.

Az elektronikus jeggyel rendelkezők a horgászrendet mobil eszközön is megjeleníthető PDF formátumban letölthetik innen.

 

Kedves Gyermek és Ifi Horgászok!

Szeretnénk titeket meghívni a HUNGEXPO-n tartandó FeHoVa kiállításra. A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Ifjúsági és Oktatási Bizottsága a MOHOSZ HUNOP pályázat segítségével buszos utat szervez 2023.02.11-én. A FeHoVa belépő és a busz-út ingyenes. Energofish Kft. pedig ajándéktárgyakkal, és programokkal kedveskedik a kiállítást meglátogató sporthorgász szakkörök résztvevőinek.

Kisorsoltuk a rekordlistás horgászok között kiosztandó 50 db RSD-re érvényes 2023. évi területi jegyet!
(Tévedésből 51 nevet húztunk ki, de az 51. szerencsés horgász is kap jegyet az ügyvezető igazgatói ajándék keretből.)

A szerencsés nyertesek:

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.