Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A szokásosnál korábban, május 17-én következik a nyári időszak első pontytelepítése. A három naposra tervezett halasítás keretében 25.000 kg Makádról lehalászott döntő részben horogérett ráckevei pikkelyes pontyot helyezünk ki a főág kilenc szakaszára, két csatorna pedig további 5.000 kg pontyszállítmányt kap.

Részletes tervadatok ezen az oldalon!

 

Csuka kihelyezésével folytatódik tavaszi rablóhal-telepítő programunk.

  • Május 3-án a tervezett 150 kg több mint dupláját, 342 kg-ot telepítettünk a szaporításból kimaradt fogható méretű csuka anyahalakból. A helyszín Szigetszentmiklós és Csepel volt.
  • Május 4-én 25.000 db előnevelt csuka ivadékot helyeztünk ki Szigetbecsére és Makádra.
  • A következő dátum május 10., ekkor további 32.000 db előnevelt csuka kerül az RSD főágába a Dinnyési Halgazdaságból. A mellékvizek sem maradnak ki: ugyanezen a napon összesen 18.000 db előnevelt csukát szállítunk ki négy különböző vízterületre (Somlyó-csatorna, Dömsödi Holt-Duna, Duna-Tisza csatorna, Északi-övcsatorna).
 

A járványügyi védelmi intézkedések fokozatos feloldásának fontos állomása volt a kereskedelmi szálláshelyek és a vendéglátó egységek megnyitása a védettséggel rendelkező vendégek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak számára. Örömmel értesítjük a Duna-ági horgászokat, hogy a Rózsa-szigeti horgásztanya és makádi Ezüstpart újra várja alkalmi szállást foglaló vendégeit! A hatályos Kormányrendelet értelmében a szálláshelyek személyzete köteles ellenőrizni a védettségi igazolvány érvényességét, ezért kérjük szíves megértésüket. Mindkét telephelyünk összes szolgáltatása üzemel, a Rózsa-szigeti büfé meleg konyhával és büfével várja vendégeit. A szálláshelyek területén nem kötelező a maszkviselés. Rózsa-szigeti vendégeink figyelmébe ajánljuk honlapunkon működő online szállásfoglaló rendszerünket.

Kellemes kikapcsolódást kívánunk a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség horgászturisztikai létesítményeiben!
 

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának megfelelően megjelent a 214/2021. (IV. 30.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó horgászatra vonatkozó speciális szabályokról. A rendelet alapján május 1-től a védettségi igazolvánnyal rendelkező horgász és a felügyelete alatt álló 18 év alatti személy(ek) a kijárási tilalom ideje alatt is horgászhatnak, illetve szabadon mozoghatnak a lakóhely/szálláshely és a horgászhely között. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők számára a kijárási tilalom éjfélkor kezdődik. A MOHOSZ frissített eljárásrendi tájékoztatója itt olvasható.

 

Rendszeresen frissülő oldalunkon foglaljuk össze a Magyar Országos Horgász szövetség ajánlásai és az RDHSZ vezetés döntései alapján a járványveszély elhárítása érdekében hozott intézkedéseket.

2021. május 1.

  • A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának megfelelően megjelent a 214/2021. (IV. 30.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó horgászatra vonatkozó speciális szabályokról. A rendelet alapján május 1-től a védettségi igazolvánnyal rendelkező horgász és a felügyelete alatt álló 18 év alatti személy(ek) a kijárási tilalom ideje alatt is horgászhatnak, illetve szabadon mozoghatnak a lakóhely/szálláshely és a horgászhely között. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők számára a kijárási tilalom éjfélkor kezdődik. A MOHOSZ frissített eljárásrendi tájékoztatója itt olvasható.
Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.