Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hírlevele itt olvasható!

 

Március első hetében a makádi tógazdaságból lehalászott pontyok kihelyezésével kezdjük a 2020. évi haltelepítési szezont. Ezúttal a mellékvizekkel kezdünk: mintegy 10 tonna döntően horogérett pikkelyes ponty kerül a csatornákba. Ezután a főág 12 különböző telepítési helye következik, ahova ugyanebből az állományból kb. 40 tonnát helyezünk ki.

Részletes tervadatok ezen az oldalon!

 

A környékbeli horgászok többszöri bejelentése és halőreink észrevételei nyomán február 15-én bejártuk a dömsödi Északi-övcsatorna környékét az illegális szemétlerakások feltérképezése céljából. Megtörtént a hulladék köbözése és a gyűjtőhelyek kijelölése. A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Halőri Szolgálata, a KDV VIZIG III. Szakaszmérnökség csatornaőrei és közfoglalkoztatott vízügyi munkatársai február 18-án megkezdték az Északi-övcsatorna megtisztítását, amely két napig tartott. A mintegy 40 köbméter (!) szemét kb. 80 %-a a horgászoktól származik, a többi pedig jellemzően építési-bontási hulladék. Az akció után könnyebb lesz betartani az RSD 2020 Horgászrend III. fejezet, 5. pontját, amelyet ez évtől fokozottan ellenőrzünk.

A szemétszedés képei megtekinthetőek itt.

Folytatjuk vízpartjaink megtisztítását, beazonosítható hulladék esetén pedig megtesszük a jogi lépéseket a szemetelők ellen. Az idei szemétszedési akciók következő állomása a Duna-Tisza csatorna lesz.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 94.) pályázatot hirdet a Tass, Rózsa-szigeti Horgásztanya vendéglátóipari egysége (büfé) üzemeltetésének ellátására

Pályázó feladata: Tass, Rózsa-szigeti Horgásztanya vendéglátóipari egysége (büfé) üzemeltetési feladatainak ellátása.

Szerződés időtartama: 2020. március 1. – 2020. november 30. A Felek kölcsönös megelégedettsége esetén a szerződés lejártát megelőző 60 napon belül egymással tárgyalásokat folytatnak, amely során döntenek a szerződés 2 évvel történő meghosszabbításáról vagy a lejárati idővel történő megszűnéséről.

Általános feltételek: a pályázaton bármely természetes személy vagy jogi személy részt vehet, aki megfelel a pályázati feltételeknek és elfogadja a pályázati felhívásban foglalt feltételeket.

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség és tagegyesületei 2020-ban is ingyenes állami horgászvizsga-lehetőséget biztosítanak a leendő horgászoknak.

Részletes tudnivalók, helyszínek és időpontok ezen az oldalon!

 
Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.