Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Július 7-én, szerdán a második ütemmel folytatódnak a terv szerinti nyári telepítések. Ezúttal mintegy 8.500 kg két-háromnyaras pikkelyes ponty kerül a főág öt különböző szakaszára, és pótoljuk a Duna-Tisza csatornán legutóbb a járhatatlan utak miatt elmaradt telepítést is, kb. 2.000 kg ponty kiszállításával.

A részletes terv ezen az oldalon olvasható.

 

Tisztelt Ügyfelünk, Tisztelt Sporttárs!

Tájékoztatni szeretnénk önöket, hogy 2016. márciusában a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszasas településen egy középkorú férfi súlyos áramütést szenvedett, mert a karbonból készült horgászbotja hozzáért a középfeszültségű vezetékhez. 2011. április közepén egy 33 éves férfi szenvedett halálos balesetet Jász-Nagykun-Szolnok megyében, mikor a Tószegi halastónál 6 méter hosszú karbon szálas horgászbotjával beleakadt a felette lévő középfeszültségű elektromos vezetékbe. 2007-ben Zala megyében, a Tótszerdahelyi halastónál történt hasonló, halálos baleset.

Az RDHSZ Ifjúsági és Oktatási Bizottság szervezésében szombaton az RDHSZ székház kertjében és az előtte lévő közösségi stégen tartottuk a "Legszebb horgászélményem" gyermeknapi pályázat díjátadóját. A rendezvényt a járvány miatt elmaradt gyermeknapi program pótlásának is szánták a rendezők, ezért a díjátadó után egy két és fél órás kötetlen horgászverseny, örömpeca következett, ahol a pályázat díjazottjai mérhették össze tudásukat. Az időjárás nem kedvezett a fogásoknak, de legalább az eső elkerült minket, így egy jó hangulatú, családias eseményen vehettünk részt. Külön örömünkre szolgált, hogy RSD-n kívüli vendéghorgászok is részt vettek a pályázaton és a rendezvényen.

TÁJÉKOZTATÓ az új típusú koronavírus okozta járványügyi helyzet, mint veszélyhelyzet megszűnését követő átmeneti időszak kapcsán életbe lépő szabályokról
Hatályos: 2020.06.19-től,

 

I. Általános helyzetkép
Az Országgyűlés 2020. június 16-ai ülésén elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló 2020. évi LVII. törvényt, mely 2020. június 18-án lép hatályba. Ennek értelmében a Kormány a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzetet az Alaptörvény 54. cikk (3) bekezdésére hivatkozva megszünteti.

Június 16-án, kedden végrehajtottuk a terv szerinti nyári telepítések első ütemét, melynek keretében több mint 6.000 kg bérnevelésből származó két-háromnyaras (1,6 kg átlagsúlyú) pikkelyes ponty került a főág három telepítési helyszínére, és további több mint 3.000 kg hallal gyarapodott a csatornák állománya. Az esőzésekben felázott utak miatt a Duna-Tisza csatornára szánt telepítést nem tudtuk teljesíteni, ez a szállítmány Ráckevén a főágba került. A csatornára tervezett mennyiséget a júliusi második ütemben pótoljuk.

A részletes tényadatok ezen az oldalon olvashatóak.

 
Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.