Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hírlevele

Április 24-én ünnepeljük Szent György napját. A Krisztus utáni 3. században élt híres katona. Szent György egyike a leghíresebb katonai szentnek. A sárkányt legyőző lovag képében vált a köztudat részévé, A Szent György legenda azt hirdeti, hogy a hit elűzi a gonoszt, és az, jelentkezzen bármilyen alakban, legyőzi.

A sárkányölő legenda a Krisztus utáni harmadik századig nyúlik vissza. A líbiai Silena melletti tóban egy sárkány élt. Hiába próbálták elkergetni, a rátámadókat mindig legyőzte. Először naponta két juhot áldoztak neki, hogy távol maradjon a várostól. Aztán amikor a juhok elfogytak, szűz leányokat küldtek a tóhoz, sorshúzással döntötték el, hogy ki legyen az áldozat. Egy napon a király leányára került a sor, aki sorsát elfogadva indult a tóhoz, ekkor találkozott a környéken szolgáló Györggyel.


Naponta frissülő oldalunkon foglaljuk össze a Magyar Országos Horgász szövetség ajánlása és az RDHSZ vezetés döntései alapján a járványveszély elhárítása érdekében hozott intézkedéseket.

2020. április 7.

  • Szalay Ferenc ügyvéd összefoglalója a veszélyhelyzettel kapcsolatos bírósági és hivatali szabályokról itt olvasható.

2020. április 5.

  • A horgászboltokra továbbra sem vonatkozik a életkorra vonatkozó korlátozás, így nyitvatartási időben (jellemzően 15 óráig) látogathatóak, az állami és területi jegy ellátás folyamatos.

2020. március 30.

  • Megjelent az Európai Bizottság 2020/466. végrehajtási rendelete, mely itt olvasható.

Ezúton tájékoztatunk minden horgászt, hogy a horgászboltok a koronavírus járvány alatt is nyitva állnak, és életkortól függetlenül - a javasolt óvintézkedések betartásával - látogathatóak, mivel a korosztályokra vonatkozó korlátozás csak az élelmiszerboltokra, a piacokra és a gyógyszertárakra érvényes. A horgászboltok jellemzően 15 óráig nyitva tartanak, az állami- és területi jegy váltási lehetőség folyamatosan biztosított.

 

A Rendőrség hírlevele

Világszerte tapasztalható, hogy az új koronavírus által terjesztett járvány miatt a sebészeti maszkok és más orvosi segédeszközök iránt megnövekedett a kereslet, és egyre nehezebb ezek beszerzése. Ezzel párhuzamosan megjelentek az olyan értékesítők, akik weboldalakon, közösségi oldalakon és e-mail címeken kínálják ezeket az árucikkeket megvételre. A gyanútlan vásárlók a megrendelés után azonban a terméket sem kapják kézhez, a pénzüket sem tudják visszaszerezni. 

Nemzetközi példák alapján a csalók telefonon is igyekeznek kihasználni a világban jelenleg zajló egészségügyi válsághelyzetet, és klinikai vagy kórházi dolgozóknak kiadva magukat arra hivatkoznak, hogy a sértett hozzátartozója megfertőződött, az orvosi ellátásának költségeit viszont ki kell fizetni.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.