Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

További képek a Fotóalbumban!

2024. február 18-án, a kora délutáni órákban hivatásos halőreink illegális hulladéklerakás közben értek tetten két fiatal férfit, Csepelen, a Francia-öböl mellett húzódó vasúti sínpár mentén.

Úgy tűnik, hogy az öbölbéli hulladék helyzet mostanában túl sok „fényt kapott”, hiszen szerveződnek az önkéntes szemétszedő akciók az iszonyatos állapotú terület mentesítésére. A közösségi médiában naponta jelennek meg a híradások az ottani helyzetről, áldatlan állapotról.

Halőreink is naponta többször ellenőrzik a területet, amelyen most még vermelési horgászati tilalom is van. A nagy hírverés miatt gondolhatták elkövetőink, hogy most nem mennek le az öbölhöz, hanem még kint, az erdő melletti vasút mentén szabadulnak meg ocsmány rakományuktól.

Tehát, kollégáink épp a Francia-öböl területét ellenőrizték volna, amikor is az odavezető út mentén egy félreállt kisteherautóra lettek figyelmesek. Megközelítve észlelték, hogy a két férfi az autó platójáról igencsak sebesen nagy tömegű hulladékot, lomot hajigál a sínek mellé. Már néhány köbméter lent is volt, amikor a kollégák intézkedés alá vonták őket, de az autón is volt még majdnem annyi.
Tekintettel az elkövetés helyszínére és jellegére, kollégáink haladéktalanul értesítették a rendőrséget. A példás gyorsasággal kiérkező rendőri járőrnek a halőrök átadták az addig a helyszínen tartott elkövetőket.

Köszönjük kollégáink szemfülességét!

Pfeifer Rikárd
Halőrzési és horgászturisztikai ágazatvezető

 
Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.