Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

További képek a Fotóalbumban!

2024. január 6-án, 11.18 órakor érkezett Halőri Szolgálatunk 24 órás ügyeleti telefonjára a bejelentés, mely szerint egy horgásztársunk a ferencvárosi szakaszon, nagyjából a Francia-öböl torkolatával szemben, 5-8 méter szélességű, lefelé húzódó olajfoltot észlel.

Haladéktalanul értesítettük a KDVVIZIG Műszaki Biztonsági Szolgálatának egyik munkatársát az eseményről, aki azonnali intézkedést ígért és a helyszínre riasztotta a vízminőségvédelmi ügyeletest.

 

Néhány perccel később egy szabadnapos kollégánk is a helyszínre érkezett és rövid séta után meg is találta a szennyezés forrását. A Francia-öböl torkolatától feljebb, kb. 500 méterrel, a bal – ferencvárosi – parton, ahol a földút véget ér, valaki nagyobb mennyiségű olajat öntött a földre. Tekintettel arra, hogy a helyszín átkutatása közben olajszűrő is előkerült, egyértelmű, hogy illegális vízparti olajcsere történt a nevezett helyszínen.

Időközben beérkezett a KDVVIZIG vízminőségvédelmi ügyeletese is, aki haladéktalan beavatkozást tett szükségessé.

Rövidesen megérkeztek a KDVVIZIG Műszaki Biztonsági Szolgálatának munkatársai, akik bekerítették a szennyezést, meggátolták a további vízbe jutást. A parton lévő, szabad felszínű olajat felfogták, felitatták. A vízbe jutott kevés olaj nagy részét be tudták fogni. Az olaj legnagyobb része a talajba beszivárgott, így azt a talajjal együtt, markológép segítségével távolították el a helyszínről és ártalommentes konténerekben elszállították.

Hálásan köszönjük a KDVVIZIG gyors reagálását, a kivezényelt munkatársak szakszerű munkáját!

Nagyon-nagyon köszönjük Bejelentő Horgásztársunk és szabadnapos Kollégánk éberségét is, melynek köszönhetően sikerült a vízbe kerülő szennyezést minimalizálni.

Ismételten kérjük Önöket, hogy amennyiben nem oda valót tapasztalnak vízterületeinken, jelezzék a 24 órában hívható halőri ügyeleti telefonszámunkon: 06-30/675-7304.

Pfeifer Rikárd

További képek a Fotóalbumban!

 
Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.