Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Ma délután hivatásos halőr kollégáink zsákmányának feldolgozása közben értek tetten egy férfit Soroksáron.
Az elkövető sikeresen horgászott a frissen telepített pontyokra. Sajnos mohóságában nem várta meg, hogy méretes halakat fogjon – mint a közelében bárki -, hanem a kihelyezett kétnyaras példányok váltak könnyű célpontjává. A mohó apróságok ellepték a horgászt, aki a csali vagy horog szelektálós célú növelése-, vagy helyváltoztatás helyett megelégedett a 23-29 centis pontyocskákkal és buzgón gyűjteni kezdte őket.
Amikor már kínosan sok kezdett lenni a zsákmány úgy döntött, hogy horgászat közben megnyitja privát mészárszékét is. Az apró pontyokat megölte, nyúzta, belezte, darabolta abban az ütemben, ahogy partra tépkedte őket. A 9. ponty megfogása és feldolgozása közben érte tetten a halőri járőr.

Az elkövetőnek súlyos következményekkel kell szembe néznie halmazati jogsértése miatt!
Hiszen tettével elkövette:
1.) Darabszám korlátozás megsértése. (3 helyett 9 db megtartott és megölt ponty)
2.) Méretkorlátozás megsértése. (a 9 db-ból egy sem volt 30cm, vagy azt meghaladó)
3.) Fogási napló nem vezetése. (egyetlen darabot sem rögzített)
A halgazdálkodási hatóságtól jelentős pénzbírságra (százezres nagyságrendű) és huzamosabb (6-9 hónap) idejű eltiltásra számíthat.
Ilyen súlyú és kiemelten horgászközösség-ellenes magatartásra a halgazdálkodási jogosult hatáskörében eljárva 1-5 év közötti saját vízterületről történő eltiltást alkalmazhat és fog is.

Ezen kicsiny pontyok rövidke vadvízi élete most véget ért. Néhány napot tudtak csak eltölteni kihelyezés után az új otthonukban, a Ráckevei Duna-ágban. Épp hogy csak fel tudták fedezni az élővíz varázsát, a vadvíz ízét, táplálékbőségét. Ők már nem tudnak beilleszkedni a RSD ökoszisztémájába, hogy felcseperedve szaporodhassanak, örömet okozhassanak és nagyra nőve fotókon szerepeljenek… Ők már nem. Nem, mert jött Mohó Halfarkas úr a taglójával, késével és bezacskózta őket…

Szerencsére Mohó úr és hasonszőrű társai egyre kevesebben vannak, de sajnos még vannak! Ezért kérjük Önöket, hogy amennyiben Mohó Halfarkas úr valamely barátja az Önök közelében is tevékenykedni kezd, jelezzék a 24 órában hívható halőri ügyeleti telefonszámunkon: 06-30/675-7304.

Vessük ki sorainkból a Mohó úr-féle horgászokat! Segítségüket előre is köszönjük!

További képek a fotóalbumban!

 
Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.