Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Szinte még el sem kezdődött minden idők egyik legnagyobb Duna-ági pontytelepítése, máris változtatnunk kell a terveken. A Közép-Duna-völgyi Vízügyi igazgatóság kéréssel fordult Szövetségünkhöz, hogy a Nagy Duna alacsony vízszintje miatt ütemezzük át a felső szakasz telepítéseit.

Igyekszünk a KDVVIZIG javaslatának megfelelően eljárni, szem előtt tartva azt is, hogy az RSD minden részére eljusson a megfelelő mennyiségű hal, beleértve a felső és a középső szakaszt is.
Kérjük a horgászaink türelmét, megértését, mivel a telepítések kivitelezésekor elsődleges szempont a halak egészségvédelme, megmaradása. Munkatársaink dolgoznak a telepítési terv módosításán, hamarosan jelentkezünk a részletekkel!

A KDVVIZIG levele:

Tisztelt Udvari Zsolt Úr!

Tájékoztatom, hogy a Duna folyam folytatólagosan csökkenő vízállása miatt igazgatóságunk 2023. szeptember 26-a óta III. fokú vízminőség kárelhárítási fokozat keretein belül látja el a Ráckevei (Soroksári)-Duna vízpótlását. Mindez a Kvassay Vízlépcső turbinájának szivattyú üzemmenetével zajlik. Mivel a Duna folyam vízállása a rendkívül alacsony szintet kezdi elérni, ezért az RSD-t is csökkenő volumenű átemelt vízzel tudja igazgatóságunk ellátni, ezért a Duna-ág felső (~30 km) szakaszának üzemvízszintje lecsökkent, így vagy javasoljuk és kérjük a szokásos haltelepítés időpontját későbbre, a november közepe utáni időszakra áthelyezni, vagy az eredetileg tervezett időpontban az RSD alsó szakaszán végrehajtani szíveskedjenek. Mindezt az önök előtt is ismeretes 2 naponta zajló vízminőség vizsgálati eredmények és a Duna-ág alacsony üzemvízszintje is együttesen indokolja.
Kérjük fentiek szíves tudomásulvételét.

Üdvözlettel:
Szilágyi Attila
igazgató

 
Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.