Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A Budapesti Fejlesztési Központ felhívása

A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiában lefektetett alapelvek mentén, az egységes és magas színvonalú városi-elővárosi kötöttpályás közlekedés megteremtése érdekében a jövőben megújulnak a szentendrei, csepeli és ráckevei hévvonalak. A Kormány döntése alapján a Budapest Fejlesztési Központ koordinációjával zajló tervezés 2020-ban megkezdődött.

Budapesten ma egyedül a H6-os ráckevei és a H7-es csepeli hév nem éri el a metróhálózatot. Ezt szeretnénk orvosolni a vonalak Kálvin térig való meghosszabbításával. Új, korszerű, akadálymentes járművekkel átszállás nélkül lehet elérni majd a belvárost, két metróvonalat, vagy a nagykörúti villamost. Célunk nem csak egy kényelmesebb, de egyúttal gyorsabb utazási élmény biztosítása is, Ráckevétől a Kálvin térig fél órával gyorsabban lehet majd eljutni, mint ami ma lehetséges.

Angyalisziget és Horgásztanyák megálló esetében előzetes felméréseink azt mutatják, hogy alacsony a kihasználtságuk. Ennek ellenére tudjuk, sokaknak fontos szerepet játszik a hév abban, hogy megközelíthessék úticéljukat, legyen szó horgászatról, (hétvégi) pihenésről, munkába ingázásról vagy bevásárlásról.

Annak érdekében, hogy minél több embernek, gyorsabb és kényelmesebb szolgáltatást tudjunk nyújtani, a fejlesztés során újragondoljuk a hévmegállók kiosztását, elhelyezkedését is. Angyalisziget és Horgásztanyák esetében mérlegeljük a hévmegállók kiváltását. Ebben az esetben buszjáratokkal segítenénk az utasokat mindennapi úticéljuk elérésében.

2021. június 4-én (pénteken) és 2021. június 5-én (szombaton) munkatársaink Angyalisziget és Horgásztanyák megállókban várják az érintett utasokat.

Kérjük mindazokat, akik használják ezeket megállókat, segítsenek nekünk abban, hogy jobban megismerjük az errefelé közlekedők igényeit és elvárásait! Munkatársaink pénteken 5-től 9 óráig és szombaton 8-tól 11 óráig lesznek elérhetők a megállókban.

Köszönjük az együttműködésüket!

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.