Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Hatályos: 2020.10.01-től

Tekintettel a COVID-19 második hulláma okozta bizonytalan helyzetre, valamint a Kormány a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló, többször módosított 408/2020. (VIII.30.) rendeletére, továbbá az EMMI eljárásrendi tájékoztatásaira a MOHOSZ, mint országos sportági szakszövetség az alábbiakat rendeli el:

1. A hazai, országos és területi versenynaptárakban megtervezett horgászsport események, versenyek 200 fős teljes (sportoló, segítő, technikai munkatárs együtt) létszámig továbbra is megtarthatók, ugyanakkor ezen létszámkorlát felett új versenyek meghirdetését a MOHOSZ nem támogatja.
2. A VI. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC) megrendezése tárgyában a MOHOSZ a megrendezésről, és a megrendezés feltételeiről szóló támogató döntést a szervező járványügyi megelőzési és kockázatcsökkentési forgatókönyve alapján meghozta. A döntés értelmében a versenyen a hazai csapatok mellett azon külföldi csapatok, nem magyar állampolgár csapattagok részvétele támogatott, akik előírás esetén a vírusmentességüket a jogszabálynak megfelelő módon és idősávban, hitelt érdemlő módon igazolják, a 10. a) pont szerinti nyilatkozatot kitöltik és aláírják, továbbá a hivatkozott forgatókönyv járványügyi rendelkezéseit megismerik és vállalják, hogy azokat a verseny teljes időtartama alatt betartják.
3. A VII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) tárgyában a MOHOSZ a megrendezésről, és a megrendezés feltételeiről szóló támogató döntést a szervező járványügyi megelőzési és kockázatcsökkentési forgatókönyve alapján szeptember 15-én meghozta. Ezen döntés értelmében a versenyen kizárólag hazai csapatok részvétele támogatott.
4. Az V. Nemzetközi Műcsalis Ragadozóhalfogó Torna 1. fordulója (IPCC, 2020.09.05-06.) a 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárból törlésre került, a 2. forduló (2020.09.26-27.) a szervező járványügyi megelőzési és kockázatcsökkentési forgatókönyve alapján megrendezésre került, a 3. forduló (2020.10.17-18.) pedig a hivatkozott forgatókönyv szerint megrendezésre kerülhet.
5. A IV. Országos Halőri Szakmai Verseny és Találkozó (2020.09.21-23.) a MOHOSZ döntése alapján a 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárból törlésre került.
6. A Magyar Horgászat Nagyköveteinek VIII. Találkozója és Horgászversenye (2020.09.24.) a MOHOSZ döntése alapján a 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárból törlésre került.
7. A VI. Hethland Feeder Kupa (2020.09.25-27.) a 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárból törlésre került.
8. A II. WalterLand Daiwa Masters Nemzetközi Horgászverseny helyett 2020.10.17-18-i dátummal WalterLand Feeder Kupa megnevezéssel egy új verseny kerül megrendezésre. A szervező járványügyi megelőzési és kockázatcsökkentési forgatókönyve alapján, a MOHOSZ döntése értelmében a versenyen a hazai csapatok mellett azon külföldi csapatok, nem magyar állampolgár csapattagok részvétele támogatott, akik előírás esetén a vírusmentességüket a jogszabálynak megfelelő módon és idősávban, hitelt érdemlő módon igazolják, a 10. a) pont szerinti nyilatkozatot kitöltik és aláírják, továbbá a hivatkozott forgatókönyv járványügyi rendelkezéseit megismerik és vállalják, hogy azokat a verseny teljes időtartama alatt betartják.
9. A MOHOSZ kinyilvánítja, hogy valamennyi megkezdett országos bajnokságot teljes fordulós lebonyolítással be kíván fejezni, illetve a még meg nem rendezett bajnokságokat a kiírásoknak megfelelően le kívánja bonyolítani.
10. Ennek érdekében az országos bajnokságok és a 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárban szereplő egyéb versenyek esetében az OHSZK a Horgászsport Szakszövetségi Iroda és az OVHB részére, illetve a szervező részére minden önálló sportrendezvényre előírja az adott rendezvényre vonatkozó, a COVID-19 vírus fertőzés továbbterjedését megakadályozó óvintézkedéseket tartalmazó, valamennyi résztvevő számára kötelező érvényű szabályzat kiadását és a végrehajtás helyszíni ellenőrzését, az alábbi kötelező szabályozási elemek alkalmazása mellett:
a) előzetesen kitöltendő és leadandó résztvevői (OHSZK által elkészített) nyilatkozat arról, hogy az adott személy részvétele saját felelősségre történik és nem jelent egészségügyi kockázatot (1. sz. melléklet),
b) biztosítandó a többszörös fizikai érintést elkerülő sorsolási technika alkalmazása,
c) legalább 5 méteres védőtávolság biztosítása a versenyzők, illetve 10 méteres védőtávolság biztosítása a párosok, csapatok között,
d) az eredményhirdetéseknél az aktuális járványügyi szabályozási helyzetnek megfelelő, lehető legkisebb szociális érintkezés biztosítása,
e) hivatkozás az aktuális eljárásrendi tájékoztató kötelező alkalmazására.
11. A MOHOSZ, illetve a versenyszervező az országos versenynaptárban szereplő versenyek esetén fenntartja a jogot a testhőmérséklet mérésére, lázas állapot esetén a verseny színhelyére történő beléptetés megtagadására.
12. A MOHOSZ a jelen közlemény alapján kiadott, 2020. évi, október 1-től hatályos országos rendezvény- és versenynaptárában (2. sz. melléklet) nem szereplő horgászversenyek, mint sportrendezvények a jelen közlemény, mint eljárásrendi tájékoztató keretei között általánosan megtarthatók azzal, hogy az óvintézkedések biztosítása és a végrehajtás helyszíni ellenőrzése a versenyszervező kizárólagos feladata és felelőssége.
13. A MOHOSZ rögzíti, hogy a 2020. évben már nem ad ki meghívólevelet külföldi sportoló részére és nem támogatja a magyar csapatok külföldön történő versenyzését.
14. A jelen tájékoztatót a MOHOSZ weblapján haladéktalanul közzé kell tenni.
15. Jelen tájékoztató a kiadása napjától annak módosításáig, vagy visszavonásáig hatályos.
16. A MOHOSZ valamennyi, ezen tájékoztatót érintő változásról, vagy a tájékoztató hatályon kívül helyezéséről a weblapján és Facebook elérhetőségén keresztül, valamint körlevél keretében is haladéktalanul értesíti a horgászszervezeteket.
17. A MOHOSZ OHSZK elrendeli, hogy az aktuális lapzárta időpontjában érvényes tájékoztató és a versenynaptár a Magyar Horgászban, mint a MOHOSZ hivatalos lapjában az 1. pont szerinti járványügyi készültségi, vagy egyéb elrendelt korlátozási időszak alatt minden lapszámban teljes terjedelmében közlésre kerüljön.
18. A tájékoztató tárgyában felmerülő kérdések megválaszolása tekintetében az Igazgatási és Szervezési Osztály vezetőjét a titkarsag [KUKAC] mohosz [PONT] hu címen lehet elérni, s a válaszadásra a küldő mail címre 2 munkanapon belül sor kerül.

Kérjük és megköszönjük szíves együttműködésüket! Továbbra is vigyázzunk egymásra!

Jó egészséget kívánva:

Dr. Szűcs Lajos elnök megbízásából

Dr. Dérer István főigazgató

 Budapest, 2020. október 1.

 

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.