Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Tisztelt Horgásztársak!

Az elmúlt napokban számos visszajelzés érkezett arra vonatkozóan, hogy jelentősen megnőtt a horgászvizsga iránti igény, különös tekintettel az idén 15. életévüket betöltő, valamint a hazaérkezett, külföldön munkát vállaló személyek részéről, melynek következtében a vizsgázni szándékozó személyek egyre inkább kezdenek feltorlódni az országban.

Ezzel párhuzamosan több megoldási javaslat is érkezett a járványhelyzet miatt felfüggesztett horgászvizsgáztatás újraindítására vonatkozóan. A javaslatokra reagálva elmondható, hogy a HORINFO-rendszer alapvetően képes lenne az otthoni online vizsgáztatás lebonyolítására, azonban a vonatkozó hatályos jogszabályi előírások miatt ennek bevezetése erősen aggályos lenne, mivel nem garantálható, hogy valóban a vizsgára jelentkező személy vizsgázik-e le otthonról.

Fentiekre tekintettel, a horgászvizsgáztatás 2020. április 16. napjától kezdődően, a vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezések – különös tekintettel a helyi önkormányzati korlátozásokra –, továbbá az alábbiakban felsorolt feltételek szigorú betartása mellett ismételten végezhető.

A vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezések mellett a horgászvizsgáztatást lehetőség szerint kültéren, írásban, 5 méteres védőtávolság megtartásával, és egyszerre legfeljebb 6 fő vizsgázó részvételével tartható meg.
A vizsgabiztosok és a vizsgázók számára egyaránt kötelező a szájmaszk és gumikesztyű szabályos viselése.

Jelen helyzetben, a horgászvizsgáztatás újraindításának lehetősége mellett, továbbra is javasoljuk alternatív lehetőségként az online ügyintézéssel kiváltható turista állami horgászjeggyel történő horgászatot.
Ezzel kapcsolatosan felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy 2020. április 15. napjától kezdődően a HORINFO-rendszerben lehetségessé vált minden, az adott évben 15. életévét betöltő, a horgászregisztrációt elvégző, és az online tudáspróbát teljesítő horgász számára is a turista állami horgászjegy váltása.

Tisztelettel:

Dr. Dérer István
OHSZK főigazgató
megbízásából:

Pálinkás Imre Pál
halgazdálkodási szakügyintéző-mb.kirendeltségvezető

Magyar Országos Horgász Szövetség
Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.