Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Mindannyian nehéz időket élünk át ezekben a hetekben. Vonatkozik ez a horgászokra és a vizeink biztonságára, 24 órában vigyázókra egyaránt.

Van amikor nem elég a szép szó. Van amikor elszabadulnak az indulatok... Van amikor az elkövető mindent megpróbál, hogy kivonja magát az intézkedés alól. És sajnos van olyan, amikor az elkövető attól sem retten meg, hogy erőszakot alkalmazva, megtámadja a halőrt. Ez történt egy hete is, amikor a szolgálatban lévő halőri járőr egyik – persze az idősebbik – tagját érte fizikai támadás egy antiszociálisan viselkedő horgásztól, aki egyszerűen felrúgta az őt igazoltatni kívánó kollégánkat.

Szerencsére a rendészeti kiképzésen tanultak nem voltak hiába valóak! Kollégáink testi kényszer szakszerű alkalmazásával meg tudták fékezni a megvadult horgászt. Sikerült úgy befejezni az intézkedést, hogy sem kollégáinknak sem elkövetőnek nem esett komolyabb baja, sérülése. Visszatartva a cseppet sem együttműködő sporttársat a rendőri járőr megérkezéséig, meg tudták indítani a halvédelmi eljárást az egyébként okmányokkal rendelkező, ám tilosban járó horgász ellen.

Szerencsére ez nem gyakori esemény, de kollégáink bátran helyt álltak. Ezért mindketten ügyvezető igazgatói dicséretben részesültek melyhez gratulálunk!

Pfeifer Rikárd
Halőrzési ágazatvezető

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.