Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Az elmúlt hónapban is rengeteg munkát adott a Duna-ági Rekordlista: 29 db új igazolólapot rögzítettünk, tehát majdnem minden napra jutott egy rekordfogás.

Kezdjük az amurokkal! A legtermetesebb Szigetbecsén akadt horogra, hossza kereken egy méter, súlya pedig 27,58 kg volt. Nála alig kisebb a képünkön látható példány, amely 25 kg-ot nyomott mérlegeléskor. A sikeres csali mindkét esetben kukorica volt. Szintén kukoricát kínáltak fel a következő 23,75 kg-os, 104 cm hosszú növényevőnek. Bojlis szereléket vett fel az az amur, melynek igazolólapjára 23,6 kg került. Egy hölgy horgásztársunk sikere volt a következő növényevő, a 21,5 kg-os halat tigrismogyoróval sikerült becsapni. Még egy szép amur került összeállításunkba, ennek súlya 17,4 kg volt, és főtt öreg kukoricára kapott.

A júliusban rögzített 23 db ponty legnagyobbika egy 24,2 kg-os példány volt (lásd a fotót). A hal egy júliusi késő estén erős szélben, szemerkélő esőben vette fel a bojlival csalizott szereléket. Ugyanazen az éjszakán egy másik bojlis horgásznál is egy szinte ugyanekkora pontyot hitelesítettünk, ennek súlya 24,1 kg volt. Néhány májusi fogás csak most érkezett be hozzánk, ezek közül az egyik egy 24 kg-os pikkelyes volt Szigetbecséről. Házi készítésű bojli lett a "veszte" a következő, 22,65 kg-os pontynak, amit egy 22,42 kg-os példány követ, melyet tejsavas kukoricával csaltak tőrbe. Feeder szerelékkel csemege kukoricával csalizva közel 40 perc küzdelem után emeltek partra egy 22,3 kg-os szép ráckevei pikkelyest. A sort egy bojlival fogott ponttyal folytatjuk, ez a hal kereken 22 kg-ot nyomott mérlegeléskor. Dömsödnél akasztották a következő, 21,5 kg-os pikkelyest, ebben az esetben tigrismogyoró volt a sikeres csali hasonlóan egy másik ugyanekkora pontyhoz. Dunavarsányból is érkezett rekordfogás: ez a ponty kereken 20 kg-ot nyomott, és egy május végi hajnalon kukoricával csalizva sikerült megakasztani.

Egy bojlis fogással folytatjuk összefoglalónkat: a fotón lévő pikkelyes 19 kg-ot nyomott kiemeléskor. Az M0 híd környékén is volt dolga halőreinknek, ezúttal egy 18,8 kg-os pontyot jelentettek onnan. Egy áprilisi fogás következik egy hölgytől: Szigetbecsén akadt horogra egy ponty, melynek 18,79 kg került az igazolólapjára. A sort egy Kiskunlacházán fogott ponttyal folytatjuk, ez a hal 17,4 kg-ot nyomott mérlegeléskor. Ezt egy szintén bojlival fogott példány követi, melynek súlya 17,03 kg volt. A következő, kereken 17 kg-os ponty szintén bojlit vett fel kukorica etetésen, kiemelése mintegy félórás küzdelem árán sikerült. Újabb szép ponty a felső szakaszról, amely 16,95 kg-ot nyomott. Kiskunlacházán bojlis módszerrel akasztottak egy 16,3 kg-os pontyot, melyet egy 15,7 kg súlyú, pufival fogott hal követ. Mézes kukorica volt a nyerő csali a következő pontynál, a mérleg 13,05 kg-ot mutatott. Egy szép dömsödi bojlis fogással folytatjuk, ennek súlya 12,1 kg volt. Összeállításunk utolsó pontya 11,3 kg-ot nyomott, a sikert ebben az esetben a főtt öreg kukoricacsali hozta meg.


A rekordlistás horgásztársaknak ezúton is gratulálunk, és várjuk a további bejelentéseket!

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.