Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Az RDHSZ tagegyesületei gyermek- és ifjúsági horgászainak (10 gyermek és 9 ifi horgász) részvételével, immár második alkalommal rendeztük meg 2018. július 8-án, vasárnap casting- (céldobó-) versenyünket, hagyományteremtésre törekedve. Az eseményen mintegy fővédnökként, házigazdaként részt vett Tóth István, az RDHSZ ügyvezető igazgatója, aktívan közreműködtek az RDHSZ Gyermek és Ifjúsági Bizottságának (GYIB) elnöke és tagjai, viadalvezetőként az RDHSZ Felügyelő Bizottságának elnöke. Az eseményt meglátogatta Tenke András, a vízi polgárőrök vezetője is.

A kitűnő hangulatú (a GYIB elnöke által helyben készített babgulyás-ebéddel „megspékelt”) eseményen az ifi horgászok az Arenberg-céldobás nemzetközileg előírt szabályai szerint kialakított versenypályán és -felszereléssel mérték össze tudásukat: negyed körben kialakított öt távolságból (10, 12, 18, 14, végül 16 méterről), négyféle technikával (alulról, jobbról, fej fölül, balról, végül tetszőlegesen) kellett két-két, összesen tehát tíz dobást „leadni” a fekvő céltáblára, dobásonként maximum 10, összesen tehát 100 pontért).

A gyermekhorgászok könnyítést kaptak: 10 m távolságból dobhattak ötször kettőt, kettesével az ifiknél alkalmazott dobási technikákkal.

A rendezvényen a hozzátartozók is kitűnően érezték magukat, és remélhetőleg ez az alkalom is szerény hozzájárulás a nagy magyar múltú, egykor és ma is kiváló nemzetközi eredményeket, sikereket hozó casting versenyág hazai reneszánszához és reményeink szerint e folyamatban az RDHSZ hatékony közreműködéséhez.

Ráckeve, 2018. július 9.

Prof. Dr. Kurtán Lajos
viadalvezető, az RDHSZ FB elnöke


További képek a Fotóalbumban!

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.