Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Földművelésügyi Minisztérium Horgászati és Halászati Főosztály (Budapest) - Széchenyi István Egyetem (Mosonmagyarórvár) Természetesvízi Halgazdálkodás projekt keretében a „Hazai vizek halfaunisztikai monitorozása” c. pilot projektben A Ráckevei (Soroksári)- Duna ökológiai vizsgálata és biológiai minősítése a makrozoobenton és a halfauna alapján c. projekt tanulmány megvalósításának keretében elektromos halászati módszerrel halállomány felmérés történik a Ráckevei Duna-ág 13 mintavételi helyén, 2018.05.28-31. között.

A kutatást Dr. Györe Károly végzi, aki több mint 40 éve dolgozik a természetes vizek vízminősége, természetesvízi halgazdálkodás – természetvédelem harmonizációja, természetes vizek rekonstrukciója, vízi tájrendezés, természetes vizek halfaunája, elektromos halászat, halfajok populáció dinamikája, halászati ökonómia, halászat témakörökben.

A kutatást az RDHSZ halászati ágazatvezetője és halászati őrei is segítik, felügyelik. A megfogott halak visszakerülnek természetes élőhelyükre.

Idén még további két alkalommal – várhatóan augusztus végén és október elején – is történik mintavétel.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.