Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

2018. március 28-án az RDHSZ székházában létrejött a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség és az "RSD- a jelenlegi szövetségi vezetők leváltását szorgalmazók csoportja" nevű Facebook csoport megbeszélése.

Az RDHSZ-t Dr. Molnár Pál elnök, Török Mátyás alelnök és Kocsis László alelnök, a Facebook csoportot Deák István és Rátay András moderátorok képviselték. Pfeifer Rikárd moderátor bejelentette, hogy kilépett a csoportból.

Jelenlévők megállapították, hogy a Ráckevei Soroksári Duna-ág és mellékvizeinek állapota, valamint a vízterület horgászati feltételeinek javítása minden jelenlévő szívügye.


Megállapították, hogy a Duna-ág és horgász-közösségének érdekei egységesen eredményesebben képviselhetőek, mint megosztottan és egymás ellenében.

Az RDHSZ vezetői vállalták, hogy a megbeszélésen felvetett kérdéseket a szövetség honlapján megválaszolják. Vállalták, hogy a szövetség céljairól és tevékenységéről - információs lehetőségeiket kihasználva- még részletesebben tájékoztatják a Duna-ág horgász közösségét.

A Facebook csoportot képviselő moderátorok vállalták, hogy az emlékeztető megjelenésével egy-időben   az "RSD- a jelenlegi szövetségi vezetők leváltását szorgalmazók csoportja" nevű Facebook csoport elnevezését "Az RSD jövőjéért aggódók csoportja" elnevezésre változtatják.

A felvetett kérdések:

  • az őszi tilalom alatti pergetési lehetőség,
  • folyamatos tájékoztatás a halőrzésről,
  • társadalmi halőrzés,
  • kormoránok vadászata,
  • Ezüstpart üzemeltetése (konténerek, roncs lakókocsik),
  • Csupics-szigeti horgászrend,
  • ragadozóhal vásárlás,
  • halőrök jutalmazása (tiltott eszköz + elkövető elfogása esetén)

A döntést nem igénylő kérdéseket a szövetség azonnal megválaszolja. A döntést  igénylő kérdések esetén a szövetség elnöksége a döntéshozó, melyet a lehető legrövidebb időn belül megtesz.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.