Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

 

Április 27-28-án a második ütemmel folytatjuk a tavaszi terv szerinti haltelepítést. A főág három különböző szakaszára összesen több mint 7 tonna, a mellékvizekre pedig további 10 tonna döntő részben horogérett pikkelyes pontyot helyezünk ki a makádi halégazdaságból.

Részletek itt!

 

Értesítjük a T. Horgásztársakat, hogy az RSD üzemvízszintjének emelése tárgyában az alábbi választ kaptuk a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztályától:

Tárgy: Értesítés a Ráckevei (Soroksári)-Duna üzemvízszintjének I. ütemű emeléséről

Tisztelt Ügyvezető Úr!

Tájékoztatom, hogy Igazgatóságunk működési területe felől az Alsó-Duna-völgy felé történő vízkormányzás 2018. április 19. napjától kezdődően lehetségessé vált, ezért a Ráckevei (Soroksári)-Duna üzemvízszintjének 2018. április 19. 15:00 órai kezdettel vegetációs időszakban tartandó üzemvízszintre történő emelését megkezdtük.

A jelenleg is folyamatban lévő Tassi-zsilip víztelenítési munkálataira vonatkozóan egyúttal tájékoztatom, hogy a fennálló Duna-ágból történő korlátos vízleeresztő kapacitás révén az R/S/D felső szakaszán a vegetációs időszakban tartandó üzemvízszintnél alacsonyabb vízállásra kell (R/S/D Kvassay-zsilip ~140 cm) számítani.

Budapest, 2018. április 20.

Üdvözlettel:

Papanek László
osztályvezető

 

A NÉBIH közlése alapján értesítjük a T. Horgásztársakat, hogy a munkaszüneti napok miatt a Fogassüllő tilalmi ideje 2018. április 27-én (péntek) 24:00 órakor lejár.

A méret és mennyiségi korlátozás változatlan!

Tóth István
ügyvezető igazgató

Tisztel Horgásztársak!

A Ráckevei Duna-ágon kialakult kedvezőtlen környezeti állapotok és az abból eredő károkozás miatt ismételten az állami szervekhez fordultunk. Az ezzel kapcsolatos dokumentációt közzé tesszük. A beadványunkat a felsorolt szervezeteket kívül megkapta:

  • Dr. Hoffmann Imre - Közfoglalkoztatásért és vízügyért felelős helyettes államtitkár
  • Bóna Zoltán - országgyűlési képviselő
  • Pánczél Károly - országgyűlési képviselő


Értesítjük Tisztelt horgászainkat hogy 2018. április 17-18-án 300.000 db zsenge csuka és 2.000.000 db zsenge süllő ivadékot telepítünk a Ráckevei Duna-ágba. A néhány centiméter nagyságú ivadékokat halászati őreink csónakból juttatják ki a legalkalmasabb élőhelyekre a lehetőségek szerint minél jobban szétosztva.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.