Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Elnökségének megbízásából a Versenysport Bizottság szervezésében kerül megrendezésre a csepeli Csőhídi versenypályán a 2020. évi, 5. RDHSZ EGYÉNI FEEDER BAJNOKSÁG. (Amennyiben a Csőhídi versenypálya állapota, vagy bármilyen egyéb körülmény nem teszi lehetővé a verseny lebonyolítását, az RDHSZ EGYÉNI FEEDER BAJNOKSÁG a Dömsödi övcsatorna Duna-ág felöli, dömsödi szakaszán található versenypályán kerül megrendezésre. Változás esetén a versenykiírás módosításra kerül és a már nevezett versenyzőket minimum 10 munkanappal a verseny előtt e-mailben értesítjük. )

Időpont: 2020. május 02.

Nevezési határidő: 2020. április 25.

A nevezés kezdete RDHSZ tagoknak: a versenykiírás közzétételétől

A nevezés kezdete vendég horgászoknak: 2020. április 15.

Helyszín: Csepel, Csőhídi versenypálya

A verseny időtartama: 5 óra

A verseny nyílt nevezéses, nevezési díj NINCS*!

  • A versenyzők számára üdítőt valamint reggelit és meleg ebédet biztosítunk.
  • Területi jeggyel nem rendelkező horgászok nulla forintos napijegyet kapnak, tehát nem kell a verseny napjára napijegyet váltani.
  • A verseny díjazása: kupák, érmek és oklevelek.
  • A versenyek kategóriánkénti győztese a következő évben (2021) egy éves RDHSZ területi jegyet kapnak eredményük elismeréseként (kivéve a vendég kategória).

Kategóriák:

  • felnőtt (RDHSZ tagsággal)
  • női (RDHSZ tagsággal)
  • utánpótlás (RDHSZ tagsággal) (2020. december 31.-ig 15.-ik életévet be nem töltött)
  • Masters (55. életévüket betöltött)
  • vendég (RDHSZ tagság nélkül)

A kategóriákat minimum 4 fő indulása esetén értékeljük. Az utánpótlás kategória résztvevőinek eredményes szereplését etetőanyag és/vagy csali csomaggal támogatjuk.

Díjazás: a kategóriánkénti első három helyezett serleget illetve érmet kap. Az RDHSZ tagsággal rendelkezők kategóriájának abszolút győztese, pedig elnyeri az RDHSZ 2020. évi Egyéni Feeder Bajnoka címet. A vándorkupát a felnőtt kategóriákban legtöbb halat fogó bajnok viheti haza egy évre.

*A versenyen bárki elindulhat, aki a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség valamelyik tagegyesületében tag, azzal a kikötéssel, hogy azon versenyzők nevezéseit, akik az előző évi bajnokságra neveztek, de a regisztrációnál nem jelentek meg és előzetesen nem jelezték visszalépésüket, vagy a távolmaradás oka nem egy tőlük független vis major eset, csak várólistán tudjuk elfogadni. Amennyiben a szövetségi tagsággal rendelkezők nevezései engedik, 2020. április 15-től, korlátozott számban nevezhetnek az RDHSZ tagsággal nem rendelkező horgászok is, nevezési díj nélkül, de napijegyet kötelesek váltani. A vendég horgászok részére az ebéd térítéses, amit a reggeli regisztrációnál kérünk rendezni. A vendég horgászok külön szektorban foglalnak helyet, és értékelésük is külön történik. Térítésmentes napijegy a helyszínen váltható.

A verseny szabályzata: A verseny lebonyolítása a hivatalos Feeder Országos Bajnokságok versenyszabályzata szerint történik. A csali és etetőanyag limitekre az alábbi szabályozás vonatkozik:

Az etetőanyag és csali összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia, semmilyen fémes eredetű anyag, valamint bojli, paszta, pellet vagy gyurma, illetve műcsali nem használható. Egy fordulóban maximum 15 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt). Az RDHSZ  Feeder Bajnokságain a következő élőcsali felhasználás engedélyezett: 2,0 liter élőcsali használható fel, amely legfeljebb 0,5 liter apró(etető)szúnyogot, legfeljebb 0,5 liter gilisztát (beleértve annak valamennyi alfaját) nem összevágott formában tartalmazhat. Ezen a mennyiségen felül a horogra szánt tűző szúnyogot a FIPS.ed által hivatalosan elfogadott tűzőszúnyog limitáló edényben kell az ellenőrzésre bemutatni. Minden további csalizásra, vagy etetésre szánt (élő)anyagot a FIPSed “hivatalos mérődobozában”, az etetőanyagot beosztásos vödörben kell bemutatn. Az ellenőrzésre a “hivatalos mérődobozokat” lezárva kell az ellenőrzésre bemutatni, a dobozok fedelét tilos bármilyen módon (pl. ragasztószalaggal) rögzíteni. A versenyző köteles rajthelyén a hulladékot összegyűjteni és elszállítani. Az ellenőrzést követően tilos az etetőanyag és az etetés során használt föld vízzel akármilyen módon történő (újra)nedvesítése, azonban permetező spray a nedvesség megőrzésére, és a csali ragasztására történő használata a limit ellenőrzés után az alapozó etetés megkezdéséig megengedett. Megengedett továbbá a limitben meghatározott mennyiségbe beleférő, de legfeljebb 100 ml mennyiségű – akár por, akár folyékony állagú – adalék etetőanyaghoz adása az alapozó etetésre felhívó negyedik jelzésig.

A verseny programja:
6:30-ig         gyülekező és regisztráció a pálya elején, reggeli.
7:30-ig         (90 perc a kezdésig) sorsolás, ezt követően a horgászhely elfoglalható.
7:55             1. Hangjelzés: 5 perc múlva limit ellenőrzés
8:50             2. Hangjelzés: megkezdődik az alapozó etetés.
9:00             3. Hangjelzés: megkezdődik a horgászat
13:55           4. Hangjelzés: 5 perc múlva vége a versenynek
14:00           5. Hangjelzés: vége a versenynek
15:00           ünnepélyes eredményhirdetés (RDHSZ vezetői közreműködésével)
15:30           ebéd a pályán

Nevezés: elektronikus formában itt: https://forms.gle/BEL5zMau3rHspgRA6

A nevezéseket a versenypálya aktuális befogadóképességének és - állapotának megfelelően, beérkezési sorrendben fogadjuk el. E-mailben, telefonon és egyéb módon jelezett indulási szándékot nem fogadunk el nevezésnek. Információkért keressétek Végh Tamást, az RDHSZ Versenysport Bizottság feeder versenyfelelősét, címen vagy a +36-30/415-07-91-es telefonszámon!

Felhívjuk a versenyzők figyelmét, hogy a rajthelyek kitisztítása céljából, aki teheti, hozzon magával nádvágót vagy sarlót. (A Csőhídi versenypálya takarítása a tavasz folyamán megtörténik, így a horgászállások túlnyomó többsége horgászható lesz. Várhatóan a versenyt megelőzően is sor kerül egy kisebb takarításra, azonban garantálni nem tudjuk, hogy a verseny reggelén is minden hely makulátlan állapotban fogadja a versenyzőket. A versenyzésre alkalmatlan helyeket kihagyjuk.)

Az esetleges balesetekért a rendezőség nem vállal felelősséget.

Az indulók a nevezés leadásával a fenti kiírást és a verseny szabályait tudomásul veszik, azokat magukra érvényesnek tekintik!

Minden érdeklődőt szeretettel vár az RDHSZ Versenysport Bizottsága és a rendezők!

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.