A versenyen készült képek megtekinthetőek a fotóalbumban!

Az idei versenyt ismét Csepelen, az egykor országos versenyeknek is helyszínéül szolgáló Csőhídi versenypályán rendeztük meg. Tavasszal sikerült rendbe hozni a pályát a Versenysport Bizottság, a vízügy és a halőri szolgálat szakembereivel, valamint az önkéntes horgászoknak köszönhetően. Az áprilisban megrendezett feeder és úszós egyéni bajnokságok haltalansága után érezhető volt egyfajta bizalomvesztés a pálya iránt. A június harmadik vasárnapján megrendezett versenyen azonban ideális körülmények - magas vízállás, folyó víz, több hal - várták a regisztrált csapatokat.

Idén 4 csapat adott le érvényes regisztrációt, így a Molnársziget, Csepel, Szigetszentmiklós és a Bugyi horgászegyesületek csapataival kezdtük meg a versenyt. Az év elején megtartott online versenyfelelősi megbeszélésen maradtunk a korábban eldöntött szabálynál, a 3 felnőtt versenyző mellett az U15 és az U20 kategória horgászai alkották a csapatot, ezzel is megtartva az 5 fős csapat létszámot. 

A korábbi edzések tapasztalatai azt mutatták hogy a nagy meleg ellenére a pályán lévő halak kapókedve nem csökkent, a fő halfajták pedig a különböző keszegfélék lesznek. Ez beigazolódni látszott, hiszen már a verseny elejétől láthattunk fogásokat minden szektorban. 2 fő technikát alkalmaztak a versenyzők, szinte mindenki rakós botos horgászattal kezdett - nem elfelejtve a matchbotos távok kezelését - majd a verseny második felében váltottak a gyűrűs botos horgászatra. A szektorok győzelméhez legalább 6 kilós fogásokra volt szükség.
Az idei bajnokságot a Molnársziget SHE csapata nyerte 10.5 ponttal (17.7kg össz.fogott súllyal) szoros versenyben a Csepel HE csapata előtt, akik 11 helyezési számmal és 17.3kg fogott hal mennyiséggel állhattak a dobogó második fokára.

A harmadik helyezést idén a Dolgozók Szigetszentmiklósi HE csapata érte el 13 ponttal és 7 kg fogott hallal.

Külön kiemelendő, hogy a Csepel HE tehetséges - és már szinte rutinos - utánpótlás korú versenyzője, Zsiga Levente több mint 9 kg-os fogásával messze a legtöbb halat fogta a mezőnyben.

Összességében a mezőny - 20 versenyző -  47kg halat fogott a mezőny ami 2.35 kg átlag fogást jelentett horgászonként. Bár alacsonynak tűnhet ez a szám, de a tavaszi versenyek átlag fogásaihoz képest már ez is majdnem duplázódott átlag.

Sajnos továbbra is ez a versenyünk melynek nevezői létszámában nem tudunk olyan növekedést elérni amilyet szeretnénk, át kell gondolnunk hogyan tudunk érdemi előrelépést tenni annak érdekében hogy tagegyesületeink (29!) nagy része tudjon csapatot küldeni majd a legrangosabb szövetségi csapatversenyünkre. A legnagyobb probléma továbbra is az utánpótlás korú horgászok versenyhorgászatba történő bevonása. Látva a nem változó részvételi tendenciát az éves értékelés során kell majd döntenünk a verseny sorsáról, a csapatok összetételének változtatásáról annak érdekében, hogy több egyesület is részt tudjon venni az egykor 2 osztályos (!) több mint 15 csapatot felvonultató eseményen.