Tisztelt Horgásztársak!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Ráckevei Duna-ág vízügyi kezelője, a Közép-Duna-Völgyi Vízügyi Igazgatóság az elkövetkező hónapokban a Ráckevei Duna-ág teljes hosszában méréseket fog végezni. A mederméréseket hossz- és keresztszelvények szerint, a Dr. Csoma János mérőhajó, valamint egy kisebb merülésű mérőcsónak segítségével rögzítik.

A főág felmérését még az idén, a mellék- és holtágak mederfelmérését pedig 2022. első negyedévében tervezik befejezni

Tekintettel arra, hogy a keresztszelvényezést a meder teljes szélességében el kell végezni, a vízügyi szakemberek parttól partig fognak hajózni és dolgozni. Ezen munkálatok során igyekeznek figyelemmel lenni az épp ott horgászó sporttársakra, de kérjük, hogy ők is tanúsítsanak megértést és türelemmel legyenek, amíg a mérőcsapat dolgozik.

Kérünk tehát minden Tisztelt Horgásztársat, hogy segítsék a vízügyeseket munkavégzésük során és ne akadályozzák őket semmiféle módon, még verbálisan sem. Egy-egy keresztszelvény partközeli részének felvétele rövid ideig tart, így azt mindenki ki fogja bírni, akár horgászat nélkül is, szerelék igazítással, újra csalizással, stb. A horgászok köztudomásúan türelmes és udvarias emberek, kérjük ne cáfoljanak rá erre!

Köszönjük, hogy megértik a szeretett vizünkért hivatásukban dolgozó vízügyeseket!