A Csepel Horgász Egyesület 85 éves. Az egyesületre jellemző, hogy a megvalósítandó célokat a tagsággal közösen alakítják ki, azzal a céllal, hogy megőrizzék utódaiknak azt a szellemi és anyagi tőkét, amit elődjeiktől kap­tak.

Az idei ünnepi évre készülve az egyesület elnöksége több ünnepi rendezvényben gondolkodott.

A rendezvények végrehajtásába sajnos beleszólt a COVID 19 járvány.

Ennek ellenére sikeresen lebonyolították gyermekrajz pályázatunkat, melynek eredményhirdetése szombaton volt. A meghirdetett két kategóriában 78 rajzpályázat közül választotta ki a zsűri a nyerteseket. A fődíj az egyes kategóriákban egy komoly roller és egy szuper gyermekkerékpár volt.

Elnökségünk úgy döntött, ha lehetőségünk lesz rá, akkor az idei évben elkészítjük a mozgáskorlátozott horgászhelyet is, amivel precedenst szeretnénk teremteni elsősorban a Duna-ágon.

Szerencsére az idei év anyagi helyzete lehetővé tette ennek a tervnek a megvalósítását és elkészítettük a Duna-ág első kimondottan mozgássérülteknek készült horgászhelyét.

A mozgáskorlátozott horgászhely olyan sikeres lett az elkészülése óta eltelt időben, hogy több országos megkeresést is kaptunk. Az egyik legfontosabbat szó szerint szeretnénk idézni, ezt az Access4you irodától kaptuk:

Az Access4you International Kft az ’Access4you’ védjegy szabályzata és szempontrendszere alapján az auditálást és minősítést elvégezte, mely alapján a horgászhely megfelel a védjegyhasználat feltételeinek.
A helyszín az 'Access4you' szabályzata szerint akadálymentes
• kerekesszékesek
• babakocsis kismamák
• idősek, mozgásában korlátozottak számára.
Ez alapján a(z) Csepeli akadálymentes horgászhely az ’Access4you’ tanúsító védjegy alap fokozatára jogosult.

Terveink között szerepel a csőhídi versenypályánál is létrehozni egy ilyen horgász helyet a jövő évben, hiszen annak autóval való megközelítése egyszerűbb. Ennek a költségeit viszont szeretnénk támogatásból fedezni.

Köszönetet szeretnénk mondani Bp. Csepel XXI. kerület Önkormányzatának a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt segítségének a horgászhely kialakításában.
A horgászhely átadásával egyesületünk vállalja a horgászhely rendben tartását, karbantartását, hogy ez a hely mindig rendelke-zésre álljon mozgáskorlátozott horgászainknak.

Megköszönjük Gurisatti Gyula kerekesszékes világbajnok horgásznak, és Serman László barátunknak, hogy a mai napon élményhorgászatával emelte az átadás színvonalát.

Mészáros Ferenc
a Csepel HE elnöke


Az átadás képei megtekinthetőek a Fotóalbumban!