A Csepel Sziget Horgász Egyesület tagjai és horgász barátai a közös gyász óráiban emlékeznek elhunyt sporttársukra, igaz barátjukra

Karcsi bácsira

Mikus Károly a Csepel Autó Horgász Egyesület néven létrehozott, – jogutódként  jelenlegi egyesületünk, a Csepel-sziget Horgász Egyesület megálmodó alapító tagja volt 1950-ben. A horgászsportban eltöltött közel hét évtizedes, maradandó és alkotó évek teremtették meg egyesületünk jelenét, a fiatalok horgászsport és a természet iránti, szeretetét, nekünk pedig ikonikus alakja példaértékű volt és mindig is az lesz mindennapi munkánkban. Az elmúlt évtizedek alatt ciklusokat átívelő egyesületi elnökként a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetségnél is képviselte egyesületét. Az egyesület elnöki tevékenységét és azt megelőzően a Felügyelő Bizottsági vezetői munkája mind - mind az egyesületi életet, a horgászsportot, a horgászemberek érdekeit szolgálta. Keze alatt és tanítása révén több generáció került ki horgászvezetőként, Karcsi bácsi tanított, nevelt sokunkat kitűnően! Nem felejtjük! Magas szakmai igényességgel, mindig kellő lojalitással, de kellő következetességgel végzett áldozatos tanító munkáját köszönjük!

Mint az egyesület Tiszteletbeli Elnöke és tagja tanácsai mindannyiunk számára irány és értékadó volt és lesz.

87 évesen, hajlott kora ellenére még részt vett a közösségi, - számára elérhető és művelhető tevékenységekben.

A 2019. május 11–i RDHSZ Küldöttgyűlésén a Szövetség tagszervezetében nyilvántartott sporthorgásznak járó „ A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetségért” kitüntető plakettet és oklevelet –nem számítván rá- meghatódottan vette át Dr. Molnár Pál elnöktől. Az azt követő gratulációkat könnyes szemmel fogadta.

Olyan ember volt ő, aki nemcsak maga, hanem mások javára is élt. Az egyesületünk fejlődéséért, jó hírének terjesztéséért végzett áldozatos tevékenységét külön is nagyra értékeljük. A „buszmegálló” (tóparti telked) egy olyan hátrahagyott nemes örökség Tőled, amely mindnyájunk emlékezetébe beleégette megbecsülésedet!

Mikus Károly, mindnyájunk Karcsi bácsija nyugodj békében.

Emléked és munkásságod velünk él tovább.

CsSzHE