A 2020. évi horgászrend közzététele után több kérdés is felmerült a Duna-ági horgászok részéről, melyeket az alábbiakban igyekszünk tisztázni:

  • Az RSD-re érvényes területi jegyek tartalmazzák az elvihető halmennyiséget, azonban a MOHOSZ által kiadott országos általános jegyeken ez természetesen nincs feltüntetve. Ezzel a területi jeggyel évente halgazdálkodási vízterületenként 25 darab méretkorlátozás alá eső hal fogható, emellett érvényes az RSD-re vonatkozó 60 kg-os éves kvóta is. Vagyis, ha egy országos területi jegyes horgász eléri a 25 db-ot, vagy a 60 kg-ot, akkor abban az évben nem tarthat meg több halat az RSD-n és mellékvizein. A további halelvitel napi- vagy hetijegy kiváltásával lehetséges.
  • 2020-ban az RSD vízrendszerén tilos a belly boat és a vízi sporteszközök horgászati célú használata. Az RSD főágon azonban a kifejezetten horgászati célra készített gyári horgászkajakok továbbra is használhatóak, ha rendelkeznek a csónakra vonatkozó biztonsági felszerelésekkel.
  • A rekordlista 2020. évi szabályzata szerint a kötelező bejelentés alá nem eső rekordlistás halak (pl. a 25 kg-nál kisebb, de 10 kg-ot meghaladó ponty) fogói között 50 db következő évre érvényes területi jegyet sorsolunk ki. A sorsoláson minden horgász csak egyszer vesz részt, azok is, akik az adott évben több rekordlistás halat fogtak. A nyeremény minden esetben általános éves területi jegy az RSD-re és mellékvizeire. A kötelező bejelentés alá eső halak fogói közül a bojlis behúzós jeggyel rendelkezőket ugyanilyen típusú területi jeggyel jutalmazzuk, az összes többi terülti jegytípus birtokosai – beleértve a napi-, heti- és országos jegyeket is – általános éves RSD területi jegyet kapnak. A jutalom területi jegy nem átruházható.

RDHSZ