Az elmúlt időszakban is sok szép hallal ajándékozta meg a Duna-ág a kitartó horgászokat. Júliusban 20 új igazolólapot rögzítettünk a rekordlista adatbázisába. Az amurok aránya most szokatlanul magas volt: a 12 ponty mellett 8 növényevőt jegyezhettünk fel. A halak átlagsúlya meghaladta a 22 kilogrammot.

Legnagyobb pontyunk (lásd fotó) ezúttal is egy gyönyörű ráckevei pikkelyes volt. A június közepén bojlival fogott 27,47 kg-os, 90 cm hosszú szépség az abszolút 10-es listára is felkerült ezzel a súllyal. Második helyezett bojlis pontyunk alig volt kisebb: a Domariba-szigeten akasztott pikkelyes 26,75 kg-ot nyomott, fárasztása mindössze két percig tartott.

Szintén júniusban, szintén bojlis módszerrel, esős időben jött a következő ponty, ennek súlya 26,2 kg volt. A ráckevei hídnál pellettel feederezve akadt az a szép pikkelyes, melynek igazolólapjára 22,6 kg-os tömeg került. Egy makádi hölgy horgásztársunk esős, szeles időben 30 perces fárasztás után emelt ki egy nyurga formájú, 1 méter hosszú pontyot, ennek súlya 22,34 kg volt. Halibut pellet hozta meg a sikert szintén egy hölgynek, a jutalom egy 21,7 kg-os fogás volt. Egy újabb Domariba-szigeti bojlis ponty következik, erre az igazolólapra 21,03 kg került. Egy 20,8 kg-os ponttyal folytatjuk, ez a hal édes fűszeres bojlit vett fel. A "20-asok" utolsó képviselője egy Dunaharasztin halibut pellettel fogott ráckevei pikkelyes, ezt a fogást 20,4 kg-os súllyal hitelesítették halőreink.

Az RSD középső szakaszán tigrismogyoróval csalizva akadt az a ponty, amely mintegy félórás fárasztás után 18,9 kg-ot nyomott a mérlegen. Kiskunlacházán hitelesítették a következő pikkelyest, ez a 17,88 kg-os hal bojlis szereléket vett fel, mielőtt pontymatracra fektették. Egy tassi 17,6 kg-os szépséggel folytatjuk, a tigrismogyoróval csalizott szerelékre jelentkező kapást mindössze öt perces fárasztás követte. A pontyok sorát egy Szigetbecsán fogott 15,48 kg-os példánnyal zárjuk, a sikert ebben az esetben kagylós-fűszeres bojli hozta meg.

Összeállításunk legtermetesebb amurja 25,87 kg-ot nyomott, a képen látható hal erjesztett kukoricacsalit kívánt meg. Közel ugyanekkora a következő növényevő, melynek igazolólapjára 25,6 kg-os súly került. Kifogójának a tigrismogyoró hozta meg a sikert. Egy erjesztett kukoricával fogott 24,5 kilós amurral folytatjuk, melyet egy kereken 24 kg-os fogás követ. Ez utóbbi hal tigrismogyoróval csalizott szereléket vett fel. Rekorder gyermekhorgászunk, Bán Szabolcs újabb amurral jelentkezett, ezt a 23,77 kg-os növényevőt fagyiban felkínált kukoricával sikerült horogra csalni. Az amurhorgászok között is üdvözölhetünk egy hölgyet, az ő tigrismogyoróval fogott zsákmánya 22,3 kg-ot nyomott mérlegeléskor. Egy kukoricával akasztott amurral zárjuk a sort, ennek az egyméteres növényevőnek a súlya 21,5 kg volt. A többi rekordfogáshoz hasonlóan ez a hal is visszanyerte szabadságát.

 

A rekordlistás horgásztársaknak ezúton is gratulálunk!